Arduino ile direksiyon seti için hangi yöntemleri kullanabilirim?

Tamam laptop adaptörleri olabilir. Tabi uygun voltajda olması lazım yoksa motor ızgaraya dönüyor.

Tamam laptop adaptörleri olabilir. Tabi uygun voltajda olması lazım yoksa motor ızgaraya dönüyor.
Bir baktım evde 19V 3.42A ve 19V 3.47A olmak üzere 2 adet adaptör var. Birini kullanırım artık.

Bir de satıcıya sorayım.

@Affansen Satıcı, motor iki yöne de dönüyor dedi.

Son düzenleme:
Bir baktım evde 19V 3.42A ve 19V 3.47A olmak üzere 2 adet adaptör var. Birini kullanırım artık.
Motorun havaya uçma olasılığı var.

Yani havaya uçmaz da bunlarda en yüksek besleme voltajı 12-15V diye biliyorum. Ben 16V ile besliyorum yazıcı motorunu o halde bile ısınıyor 20V ile besleyince pek iyi şeyler olmaz. Araya direnç koyularak voltaj düşürülebilir ama amper düşeceği için yine sağlıklı olmaz. Bu durumda Led trafosu bir tık daha mantıklı duruyor.
Bu arada siz deyince gördüm motor güzele benziyor. Alıp deneyimlerseniz ben de almayı düşünebilirim, çünkü yazıcı motoru pek güçlü değil.

RS775 12-36V arası destekliyor. Yani onu beslersem sıkıntı yok. Yazıcı motoru için de zaten 12V kullanırım. Elimdeki trafoya bir akım doğrultucu yaparsam onun da sıkıntısı kalmaz. O da olmadı bir tane PSU kullanırım.

Motoru alırsam deneyimlerimi paylaşırım. Hatta güzel bir şey ortaya çıkarsa rehber de yapabilirim.

Pardon o zaman ben kendimi 12V olarak sınırlandırdığım için 12V diye düşündüm. Ama burada bir sorun daha çıkıyor, voltaj yükseldikçe çekeceği amper de artacaktır. Size tavsiyem bir multimetre ile ilk kullanışta kaç amper çektiğini ölçün uzun süreli kullanımda adaptörü yakar eğer 3,5 amperden fazla çekiyorsa. Bunun yaparken de motoru zorlayın. Hatta ilk başta boşta ölçün. Sonrasında gerçek akım değeri bulunur.

Merak ettiğim bir şey var. Elinizdeki trafoya neden akım doğrultucu koyuyorsunuz? Led trafosu ise onlarda 12VDC olur zaten. Bazen duruma göre 24VDC olanlar varmış ama onlara denk gelmedim.

19V 4.74A adaptörde sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Test ederim artık alırsam.

Hoparlörden sökmüştüm bu trafoyu. Elimde küçük bir 12V şerit led vardı. Ona takınca sürekli yanıp yanıp söndüğünü gördüm. Siz şu güç kaynağı gibi metal kutulu olanlarla karıştırdınız sanırım. Trafo derken şundan bahsediyordum:

Benzerlerinden bulunuyor elimde. Bende de 2 bacağından AC 4 bacağından DC geçiyor. Trafodan trafoya fark var. AC olanların sarımı farklıydı zaten.

Yol yakınken vaz mı geçsem acaba. Ya da FFB'siz yaparım. Masraf çok yükseldi. Daha kasnak eklemedim, zaten oda dünyanın parası. Üstelik direksiyon göbeğine kadar tahtadan yapacağım. Bir de saplamalar, rulmanlar, somun, saplama vs. bu liste uzar.

FFB'siz masraf direk 250 TL'ye düşüyor. Kasnağın da FFB'li sisteme geldiğini düşünürsek ortalama fiyat 700 TL'yi bulacak. 450 TL'ye FFB değer mi? Zaten öyle sistem de Asetto, Forza felan kaldırmaz, ETS 2'de takılacağız mecbur. Kafamda deli sorular.

Düzenleme: Az önce denedim Asetto kaldırıyormuş yanlış bilgi vermeyelim.

Son düzenleme:
Hocam bence şimdilik sadece encoder ile veya dişli sistemi ile FFB'siz yapın. İleride daha iyi bir sistem yaparsınız. RS775 hem ısınan, hem de Torku düşük olan bir motor. Eğer zevk almak istiyorsanız Kormas marka motorlar çok iyi ancak fiyatları yüksek. O yüzden şimdilik FFB yapmayın.

Bence arduinoya gerek yok, ucuz bir gamepad ile yapılabilir, vites için tuşları kullanırsın, gaz fren için sağ joysticki. Sen anladın nasıl olacağını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…