Maalesef bitirme projesi olduğu için bütçe vermiyor projeye başladım aldığım hataları çözmek için yanına gittiğimde bile internetten araştır deniliyorNeden kendi cebinden oduyorsun?
Universite projesi ise arge butcesini onlar saglamali.
X yapsin, Y yapsin, Z yapsin.
Gerekli malzemeleri de gidip alin.
Sen neye merhemsin diye sorabilirsin hocaya.
3D baskı almıyoruz ki çevremizden rica edip kullanabiliriz sadece.Eğer 3D baskı alabiliyorsanız ucuz bir drone alıp drone'un kamerasını su altı için kullanabilir pervanelerini hareket ettirmek için kullanabilirsiniz.
Drone'dan gelen görüntüleri yüzeydeki laptoptan analiz edip drrone'a ne yapması gerektiğini iletebilirsiniz.
Ve Drone'a denizaltı özelliği sağlatabilmek adına hacim ayarlaması yapabilmeniz lazım.
Bütün bunları 3D baskı ile alabilirsiniz.
Yapay zekalık bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yapay zeka diye kastettin şey sadece haberleşmekse dediğin gibi sadece o anlık lazım olduğu için 1 metre aşağıya inmesi bile yeterli.Yapay zeka lazım. Siz su altına veri gönderecek bir sistem yapamazsınız.
Ama 1 metre altına göderilebileceğini düşünüyorum. Daha altına girme bence. Suya girsin yeter.