Arduino ile RGB LED kontrolcüsü nasıl yapılır?

Led yakıp söndürme kodu atacağım.

C++:
#define Buton 7
#define led 3

int dur = 0; // durum değişkenimiz (0=led kapalı 1=led açık)
void setup() {

pinMode(Buton, INPUT); //buton giriş
  pinMode(led, OUTPUT); //led çıkış

}

void loop() {

if (digitalRead(Buton) == 1 && dur == 0){ //eğer butona basıldıysa ve led kapalıysa(durum 0 ise)
    dur = 1; //durumu led açık yap
    digitalWrite(led,1);//ledi aç
    delay(200);//bekle ( bunu kendine göre değiştirebilirsin)
  }
  else if (digitalRead(Buton) == 1 && dur == 1){ //eğer buton basıldıysa ve led açıksa
    dur = 0; // durumu led kapalı yap
    digitalWrite(led,0); //ledi kapat
    delay(200); //bekle ( bunu kendine göre değiştirebilirsin)
  }
  //dur değişkenini digitalWrite kısmında kullanabilirsin ama ben açıklayıcı olsun diye kullanmadım

}

Arada bir işim çıktı ve dili biraz unutmuşum o yüzden geç kaldım.

Benim öğrendiğim videolar biraz eski kaldığı için başka bir liste atacağım.
mblock dersleri: https://www.youtube.com/playlist?list=PLVUep7MD7BD5l_sxQTWAqvirkz8jrHCdP

Son düzenleme:
@Furkan Aykız Yaptım ama butona basınca sadece parlaklığını kıstı, kapatmadı. ChatGPT'nin yazdığı kodda da böyle olmuştu.

330R'lık direnç de, dediğiniz gibi işe yaramadı. Ve yine dediğiniz gibi düşük parlaklıkta çip ısınmıyor, en parlak halinde aşırı ısınmaya başlıyor akımdan dolayı.

Gücünü ayrıyeten fanın kendi güç kablosundan da alıyor bu arada. Fan motorunun (+) bağlantısını çıkarınca tüm LED'ler sönüyor, (-) bağlantısında ise RGB olduğu gibi açık kalıyor. Bilgisayara bağlarken de aynı durum söz konusu. Kapanması yerine parlaklığının azalmasının sebebi bu sanırım.

Sizin fikriniz nedir? Nasıl çözeriz?

Son düzenleme:
Şu an tek istediğim, kırmızı renk sürekli yansın ama parlaklığını yazılımdan ayarlayabileyim yeter. Buton falan da istemiyorum. Parlaklık ayarını yapamadım bu sefer.
O zaman yarın devam ederiz. Size iyi geceler diyeyim unutmazsam yarın şema, fotoğraf vb atayım.
Tekrardan teşekkür ederim, iyi geceler.

Kendi denemelerime göre: iki ayrı yerden ledi aynı anda kontrol edince (ortak pini güç kaynağında ve renk pini arduinoda) tam kapanma olmuyor ( bir yolunu bulamadım ve anlayamadım ) , devreyi ayırınca (gücü tek bir yerden alınca) tam kapanma ve açılma mümkün oluyor benim kullandığım devrenin örnek resimlerini birazdan ekleyeceğim , kod eski attığım kodun aynısı.
1719729186061.png

Benim elimde rgb bir fan bulunmadığı için rgb led ile 12v için bir devre kurup denedim. NOT:Anakartınızdaki girişe bakarsanız kullandığınız ledin ortak kutbunun hangi yük olduğunu(+/-) öğrenebilirsiniz muhtemelen ortak anot olacaktır.

Transistörü (özellik seçimini kendiniz yaparsınız veya yardım gerekirse buradan yazarsınız) elektronik malzeme satan yerlerde veya internette bulabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı