Arduino ile RGB LED kontrolcüsü nasıl yapılır?

@Furkan Aykız Hocam uğraşınız için teşekkür ederim. Dün dediğim gibi butondan vs. vazgeçtim; sadece statik kırmızı ışığın yanması ve fazla akım çekmemesi için parlaklığını kontrol etmek istedim.

Dün ChatGPT ile bir deneme daha yapınca sorunsuz çalıştırdım.
Fan hız ayarı da dahil kodun hepsini bırakayım, belki başkalarına faydası dokunur:
Kod:
const int potPin = A0;
const int fanPin = 9;
const int ledPin = 11;
const int staticLedPin = 13;
int redPin = 3;

void setup()
{
  pinMode(redPin, OUTPUT);
  pinMode(staticLedPin, OUTPUT);
  digitalWrite(staticLedPin, HIGH);

pinMode(fanPin, OUTPUT);
  pinMode(ledPin, OUTPUT);

Serial.begin(9600);
}

void loop()

{
  int brightness = 170;

analogWrite(redPin, brightness);

int ledBrightness = 128;

analogWrite(ledPin, ledBrightness);

int potValue = analogRead(potPin);

int fanSpeed = map(potValue, 0, 1023, 0, 100);

int pwmValue = map(fanSpeed, 0, 100, 0, 255);

analogWrite(fanPin, pwmValue);

Serial.print("FAN RPM: ");
  Serial.print(fanSpeed);
  Serial.println("%");

delay(10);
}

Takıldığım bir konu olursa yine size danışmaktan memnuniyet duyarım.

İlginiz ve yardımlarınız için sağ olunuz. Müteşekkir oldum.

Son düzenleme:
@Furkan Aykız Hocam dünden beri aklıma takıldı şu ısınma mevzusu.

LED'in parlaklığı arttıkça Arduino'nun MCU'su parmağımı yakacak kadar ısınıyor. Parlaklığı yarıda veya düşükte tuttuğumda ise ısınma yapmıyor.

Neden MCU ısınıyor ki? Akım geçişini sağlayan kart üzerindeki diğer elemanlar değil mi? MCU'nun tek görevi verileri işlemek (?).

Son düzenleme:
Siz ledin gücünü MCU'nun çıkışlarından aldığınız için ısınıyor yani akımın kaynağı mcu oluyor sizin devrenizde.

Siz ledin gücünü MCU'nun çıkışlarından aldığınız için ısınıyor yani akımın kaynağı mcu oluyor sizin devrenizde.
Ama fanın 12V (+) adaptör bağlantısını çıkarınca LED de sönüyor. Anlayamadım ki.

İkisinden alıyor hem adaptörden hem arduinodan.

İki pindende güç geçiyor ve bu güç arduino'ya çok fazla.

Ve attığınız son görselde bir yarıiletken(transistör dediğim) var gibi soğutucu bloğun üstünde.

Anladım. Peki MCU'yu soğutsam bile uzun vadede ömründen yer mi? Kart üzerindeki diğer komponentler zarar görür mü?

Şu şekilde termal macunla beraber alüminyum blok koydum. Test ediyorum, şimdilik iş görüyor gibi. Zaten yapacağım düzeneğin içinde hava akışı da olacak.
Ve attığınız son görselde bir yarıiletken(transistör dediğim) var gibi soğutucu bloğun üstünde.
Hayır, 8V regülatör o. 12V adaptörden, Arduino'ya 8V vermesi için koymuştum.

Muhtemelen birşey olmaz ama projeyi yaparken gücü arduinodan çekmemeye çalışsanız daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…