Taner KIZILKALE
Zeptopat
Daha fazla
Yanıt için çok müteşekkirim efendim.VGA kontrolcüsünün SMPS devresiyle işiniz var mı ? Direkt ona gelen elektriği kontrol edebilirsiniz.
Eğer o SMPS'ten faydalanıp 12V hattını kullanıyorsanız VGA'ya giden ana beslemenin sadece -'sini veya +'sını birleştiripte röle ile kontrol edebilirsiniz.
Bunu örneklendireyim,
Eki Görüntüle 1606885
NC yerine NO yazacaktım küçük bir yanlışlık olmuş mavi yerde,
Eki Görüntüle 1606894
Şu şekil bir kart varsa soldan başlayarak kabloları 1 ve 2.terminallere gireceksiniz.
Röle'nin yapısı yanlış anlaşılmış kanımca, yoksa böyle bir olay yok. Doğrusu yukarıda hocam.@Taner KIZILKALE Niye +5 ile - uçlarını kısadevre ediyorsunuz?
Hocam çok minnettarım; nötr bilgili adama anlatır gibi anlattınız, şema da çizdiniz, çok teşekkür ediyorum.Dur şimdi şema bu haldeyse işin rengi değişir, yanlış şekilde kontrol etmeyi deniyorsunuz şemadan anlaşılacağı üzere. Smps'in 5V hattını kontrol ederken aynı zamanda Arduino'nun ve dışarıdan gelen, Smps'e giren çıkan tüm gnd hatlarını birleştirin ilk iş, dikkatli olun faz ile uğraşıyorsanız aman diyeyim yanlışı birleştirmeyin. Bunu birleştirdikten sonra Smps'ten gelen 0V yani gnd hattını direkt olarak Gnd'ye götürün. 5V hattını ise No'ya girin, com hattına da dışarıdan gelen veya Arduino'nun 5V hattını verin. Gnd hatlarını birleştirmeyi unutmayın.
Sanırım rölenin çalışma prensinini tam olarak kavrayamamışım ama sizlerin yanıtlarını okuyunca ve iç bobinine bakınca, sanırım zihnimde oturdu; çok müteşekkirim efendim.@Taner KIZILKALE Niye +5 ile - uçlarını kısadevre ediyorsunuz? Rölenin COM ucu ortak uçtur, kontrol etmek istediğiniz ucu oraya girersiniz. NO normalde açık ucudur, röle çektiği zaman, COM ucuna girdiğiniz uç NO ucuna birleşir. NC ise röle çekili değilken COM ile bağlantıda durur. Röle çekince o uç boşa çıkar, yani açık devre olur.
Hocam çok minnettarım; nötr bilgili adama anlatır gibi anlattınız, şema da çizdiniz, çok teşekkür ediyorum.
Sanırım rölenin çalışma prensinini tam olarak kavrayamamışım ama sizlerin yanıtlarını okuyunca ve iç bobinine bakınca, sanırım zihnimde oturdu; çok müteşekkirim efendim.
Acaba bu şekilde mi arkadaşlar, lütfen gazabınıza uğramayayım, elektrik-elektronik bilgim ve idrakım başlangıç seviyesindedir:
Eki Görüntüle 1606987
Başkan, merhabalar.Doğru bir problem yok estağfurullah çok normal sorularınız. 2 gnd hattınıda birleştirin hocam.
Yani Arduino'daki gnd smpstekiyle birleşecek.