Arduino IR Sensör Kodu Çalışmıyor

Teşekkürler. Zaten o değerleri tanımlarım. Ama benim yapacağım iş biraz farklıydı. Aslında çok da değil. Altında sadece fazladan bir motor daha olacak ve o da röle ile çalışacak.

Şunu fark ettim, bu işler yatarak olmuyor. Birazcık yazılım öğrenmem gerekiyor. :D

Eğer ne yapmak istediğini, kullanacağın sensörleri, hangi pinin hangi girişe-çıkışa bağlı olduğunu, -ayrıntılı şekilde- söylersen boş zamanımda kod yazarım sana.
Teşekkür ederim. Şimdi de ona bakınıyordum. mBlock kod bloklarının resmini alıp bir şeyler yapmaya çalışırız artık. :D

Bir de, hız ayarı olayı kumanda da zor olacağı için yapmamayı düşünmüştüm. Bloklardaki hız ayarına takılmayın yani. :)
Sorun devam ediyor.

Kütüphaneyi yanlış kurmuşsun. Sil. dediğim şekilde tekrar yükle. Ardından IDE'den bu kodu yükle Arduino'ya:
C++:
#include <IRremote.h>

int RECV_PIN = 11;

IRrecv irrecv(RECV_PIN);

decode_results results;

void setup()
{
  Serial.begin(9600);
  // In case the interrupt driver crashes on setup, give a clue
  // to the user what's going on.
  Serial.println("Enabling IRin");
  irrecv.enableIRIn(); // Start the receiver
  Serial.println("Enabled IRin");
}

void loop() {
  if (irrecv.decode(&results)) {
    Serial.println(results.value, HEX);
    irrecv.resume(); // Receive the next value
  }
  delay(100);
}

Teşekkürler. Kütüphane değiştirince düzeldi.

Seri portta yine bazen FFFFF olarak gözüküyor. Mesafeden dolayı galiba. Onun dışında sorun yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı