Arduino led yanmıyor

Arkadaşlar herhangi bir pine bağlıyorum ve kodunu yazıyorum çalışmıyor. CH340 driver zaten yüklü. Geçenlerde denediğimde çalışıyordu, şimdi çalışmıyor. Led bozuk değil, dijital pin yerine 5v pinine bağladığımda led yanıyor. Bir türlü çalıştıramadım.
Kod:
void setup() {
pinMode(2, OUTPUT);
}

void loop() {
digitalWrite(2, HIGH);
}
En kolay bu kod bile çalışmıyor.

Çalıştığından emin olduğunuz bir kod ile deneyin. En iyi çözüm Blink kodunu çalışltırmak olacaktır. Örnekler içerisinde bulabilirsiniz.

2 yerine 9 veya 10 gibi pinlere bağlayıp dener misiniz?
Denedim herhangi bir sonuç alamadım.
Denedim fakat yine aynı şekilde sonuç yok. Hatta koddan pin yerini değiştirmemiş olabilirsiniz diyebilirsiniz, değiştirdim.
Çalıştığından emin olduğunuz bir kod ile deneyin. En iyi çözüm Blink kodunu çalışltırmak olacaktır. Örnekler içerisinde bulabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• IMG_20211226_015626.jpg
    122,2 KB · Görüntüleme: 64
Arduino nun soketlerinde mi sorun var ?
Çalışması lazım bide bunu deneyin isterseniz.

digitalWrite(10, HIGH);
delay(1000);
digitalWrite(10, LOW);
delay(1000);

Arduino'nun soketlerinde mi sorun var?
Çalışması lazım bir de bunu deneyin isterseniz.

Digitalwrite(10, hıgh);
Delay(1000);
Digitalwrite(10, Low);
Delay(1000);

Bilmiyorum hocam fakat daha önce çalışıyordu. Bugün proje yaparken çalışmadığını fark ettim. Bende soketlerde sıkıntı olup olmadığını kontrol etmek istedim. Kısa bir şekilde bu devreyi yaptım fakat LED yanmıyor. Bu koduda denedim hiçbir şekilde çalışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…