Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arduino Leonardo mmjoy2 ile buton atama nasıl yapılır?
Konuyu hortlattığım için özür dilerim. Ben de butonu atayamadım, siz çözebildiniz mi? Düzenleme: Çözdüm mmjoy 2'de buton matrixsi yapmadan butonu çalıştıramıyorsunuz. Nasıl olduğunu anlatayım. Kendim yazdım biraz karışık oldu ChatGPT'ye düzenlettim.
MMJoy2’de Buton Matrisi ile Bağlantı ve Ayarlama
MMJoy2’de buton kullanabilmek için buton matrisi yapmak gerekir. Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Bağlantı Yapma
Micro switch’in C (Common) ayağını Arduino’daki D2 pinine bağlayın → Bu bizim satır olacak.
Micro switch’in NO (Normal Open) ayağını ise herhangi bir pine bağlayın (örneğin D3) → Bu bizim sütun olacak.
Pin Eşleşmelerini Bulma
MMJoy2 klasöründe Pictures klasörüne girin.
Oradaki Pins_Arduino_Leonardo görselinde Arduino üzerindeki pinlerin MMJoy2 karşılıklarını bulabilirsiniz.
Örneğin:
Arduino D2 → MMJoy’de D1
Arduino D3 → MMJoy’de D0
MMJoy2 Programında Ayarlama
Rows (Satırlar) kısmına: D1 yazın.
Columns (Sütunlar) kısmına: D0 yazın.
Sağ taraftaki Joystick → H/W Button bölümünden 1 seçin.
Save sets to device butonuna basın.
Ekstra Buton Ekleme
Aynı satıra yeni butonlar eklemek için diğer micro switch’lerin C ayağını yine D2’ye (ortak hat) bağlayın.
Her butonun NO ayağını farklı dijital pinlere bağlayın (örneğin D4, D5 gibi).