Arduino nano için güç kaynağı

FurkanSarıkaya

Megapat
Daha fazla  
Arduino nano ve röle kartıyla saat ayarlı priz yapmayı düşünüyorum. Arduino nanoyu 2 adet 5V 2a (ikisi de eski tablet adaptörü) adaptörü seri bağlayıp 10V 2A olarak kullanıp Arduino nanoyu beslemek istiyorum. Düzgün ve stabil bir şekilde besleyebilir miyim bu şekilde? Bir de artı eksiyi direkt bağlayayım mı yoksa araya bir şeyler bağlamam gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
arduinonano.png Arduinonano1.png

Bende 5V diye biliyorum. Ardunio'ya 5V'dan fazla verip PC'ye bağlarsanız kod aktarmak için USB port yanabilir. Sanırım USB portlarda 5V olması lazım. ( Tam emin değilim yanlış bilgi vermiş olmak istemem.)

Son düzenleme:
İçerisinde voltaj regülatörü olduğu için çalışma 7-12 değerleri tavsiye edilen olarak yazılmış. 6-20 volt sağladığınızda da çalışacaktır. Ama buna gerek yok. Zaten usb üzerinden rahatça çalışıyor. Yani çalışma gerilimi 5V. Fazlası sorun etmez ama regülatörün ısınmasına neden olabilir. Herhangi bir şarj aleti takıp rahatça kullanabilirisiniz. Zaten akım konusunda da sorun olmaz. Arduino, 100mAh bile çekemez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı