Tamamdır hocam. Bende bugün bir gösterge paneli yapmayı planlıyorum (Başka günlere Dersler yüzünden sarkabilir).

Yeni konu (rehber) yolda, herkes etiketlendi.:

Hocam merhaba ben de bir haftadır bu tarz bir şey yapmaya çalışıyorum. İlk başta çok turlu potans ile yaptım fakat yazılımdan pek memnun kalmadım elimde HP D1460 var fakat yazıcının içinde encoderi bulamadım. Nasıl bir şeye benzemesi lazım anlamadım, şerit encoder var (internette yazıcıyı tamamen söken bir arkadaş da olmuş onun ayırdığı parçalarda da göremedim)

Yazıcıdan sökeceğimiz encoder nasıl bir şey olmalı daha belirgin bir görseli var mı? benim yazıcıda dönen mekanizma olarak sadece motor var yuvarlak encoder şeridini de motorlar kasnaklar ile çeviriyor benim yazıcıda encoder mi yok acaba?

elimdeki leonardo Atmega32u4 chipsete sahip sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama onu da söyleyeyim. Yardımcı olabilir misiniz bu yazıcıda encoderi nasıl bulabileceğim-neye benzediği konusunda?

Evet görünüşe göre bende encoder yok. Bayağı başarılı yazıcı yapmışlar encodersiz helal olsun.

Umudu kesmeyin hocam, videoya bir bakayım. Belki bulurum
@105435 hocam bulamadım da atar mısınız?
Video yok da şu linkteki arkadaş bütün parçaları söküp ölçmüş. Motor çarklarla encoder diskini çeviriyor, genel olarak ppr ölçen bir şey yok sanırım içinde. Umarım bu işlerden hiç anlamıyorumdur da encoder vardır D

Encoder var hocam, ve ben de daha önce bundan sökecektim, sökemedim.
Oradan 4 kablolu çıkan bir şey yok galiba. Anakarta bir +- çıkışlı motor bağlı, çarklarla o kısma bağlamışlar fakat şimdi bir tamamen söküp bakacağım

edit: Bütün parçaları tek tek çıkarıp göstermiş orada da bulamadım rotary encoderi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…