Merhabalar arkadaşlar, bugün @Affansen ile direksiyon yapma rehberi yazmaya başlıyoruz, ilk olarak malzemeleri sıralayalım(Direksiyonun FFB özelliği yok, motor bulamadım:D):
  • Arduino leonardo, veya 32u4'lu bir arduino. (Arduino uno olmaz)
  • Encoder. Ya yazıcıdan çıkaracaksınız, ya da internetten.
Ve bir de diğer bölümler için, erkek-dişi, ve erkek-erkek kablo iyi olur. Ve pedal yapacaksanız, şimdiden 3 tane 10K pot alın derim.

Haydi başlayalım:

1-Dosyaları indirin.

2-Arduinoyu bağlayalım.

3-Arduinoya Xloader ile yazılım atalım. Bunu bootloader moduna geçip o sırada atacağız.
Önce Xloader ve aygıt yöneticisini yan yana açalım. 57000 Baud Rate ve 32U4 seçili olsun. Ve ... ya tıklayıp hex dosyamızı da seçelim.
1612176994696.png

Sonra reset tuşuna 2 kere basıyoruz, aygıt yöneticisinde Arduino Leonardo Bootloader yazacak.
Arduino Leonardo Bootloader'in yanında yazan comu, Xloader programından da seçip, uploada basıyoruz.
Alt tarafta 27250 bytes uploaded yazınca, Xloader ile işimiz bitiyor, kapatıyoruz.

4- Pin bağlantıları. Eğer yazıcıdan çıkardıysanız:
X7xREla.png
Mavi olan 5V ve sırasıyla RX(Arduinonun 0 pini), TX 1 pini, GND, GND.
Ben böyle bağladım:

WhatsApp Image 2021-02-01 at 12.43.44 (1) - Kopya.jpeg

Ben 5V'yi İCSP'den aldım, pedallere de 5V gerek çünkü. Siz normal 5 V kanalından alabilirsiniz. TX ve RX belli, GND'yi de istediğiniz GND'den alabilirsiniz.

5-Yazılım ayarları.
WheelConfig yazılımını kurun.
Sizi böyle bir ekran karşılayacak:
Eki Görüntüle 861270

Sağ alttaki selectden Arduinoyu ve COM portunu seçin. Zaten 1 tane olur.
Sonra advanced settings'e basın. Bu ekran merhaba diyecek:
1612178358366.png

Burada en üstten PWM+Dir seçin, 20Khz, ve encoderinizin PPR'si. Eğer encoder yazıcıdansa 2500'de kalsın. Direksiyon fazla ya da az dönerse, arttırıp azaltabilirsiniz.
Analog input kısmından, X axisi ENC(0-1 yapın). Ok'a basıp çıkın.
Encoderi çevirdikçe şu kısmın (üçgen) döndüğünü görürseniz, elinize sağlık 🥳 🥳 🥳 ...
1612178528431.png

Ve bitti.:D

Oyunlarda X eksenini atayıp deneyebilirsiniz:D.
@Affansen 'e teşekkürler.
Konuya beklerim, @Koneko Toujou @NothingGood @alicnayddn @157134 @Kibar Feyzo , @MysticVezonTR , @passat , @Ellie Williams .
Sıradaki rehber, pedal olacak... Kabinini hazırlayınca konu açacağım😉.
Ve H vites, el freni de gelecek.
Ne? Bu konu nasıl şıp diye onaylandı, teşekkürler moderasyon!

WhatsApp Image 2021-02-01 at 12.43.43 (1).jpeg
WhatsApp Image 2021-02-01 at 12.43.43.jpeg
WhatsApp Image 2021-02-01 at 12.43.44 (1).jpeg
WhatsApp Image 2021-02-01 at 12.43.44.jpeg
WhatsApp Image 2021-02-01 at 12.45.11.jpeg

Dosya Ekleri

• 1612178117629.png
    1612178117629.png
    299,9 KB · Görüntüleme: 409
Son düzenleme:
Bu yazılım değil. Yazılım destekli kod. Bunları 4. rehberin içinde belirttik.
Kod kullanılacaksa en başarılısı bu. Sizin attığınızda bazı sorunlar çıkabiliyor. Denediğimde bu daha kolaydı.

Yazılım + kod işte her neyse. AFFBWheel VnWheel'in kaynak kodunu kullanıyor. Buna göre Ranenbg'nin FFB'si çok daha iyi bence. Şu anda Ranenbg'nin modern GUI'si üzerinde çalışıyorum zaten. O dediğiniz sıkıntılar kalmayacak.

Yazılım + kod işte her neyse. AFFBWheel VnWheel'in kaynak kodunu kullanıyor. Buna göre Ranenbg'nin FFB'si çok daha iyi bence. Şu anda Ranenbg'nin modern GUI'si üzerinde çalışıyorum zaten. O dediğiniz sıkıntılar kalmayacak.
Kalmadığı zaman, kullanılır. Bu alternatifler zaten sıkıntı çıkarmasın istediğimizde kullanılıyor. Yine çıkarınca sıkıntı anlamı kalmıyor. FFB eklemeden önce ben direkt joystick library ile kullanıyordum, çok daha stabil mesela. FFB kaliteleri olarak fark bulamadım ikisi de işini yaptı ama AFFBWheelde ek donanımlar için çok güzel özellikler var. Analog vites bile yapılmış. Firmware atması daha kolay.

@jeff2121 konu ile alakasız olacak ama potansiyometre ile yapsanız? Eğer FFB kullanmayacaksanız 900 derece yapılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki gibi yapabilirsiniz. 3D baskı olan gövdeyi lazer kesim veya tahtadan yapabilirseniz ileride encoder ve motor takarak FFB'li yapılabilir.

Hocam merhaba ben de bu videodaki gibi mmjoy kullanarak yaptım (encoder yok fbb yok) ancak oyunlarda bir tarafı algılıyorsa diğer tarafı algılamıyor. Sorundan açtığım konuda da bahsetmiştim.

Mmjoy programı algılıyor ama oyun direksiyonun sağı ya da solu (ikisinden birini) algılamıyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim 3D baskı çöp gibi bekliyor kenarda. @Akif9748

Son düzenleme:
Hocam merhaba ben de bu videodaki gibi mmjoy kullanarak yaptım (encoder yok fbb yok) ancak oyunlarda bir tarafı algılıyorsa diğer tarafı algılamıyor. Sorundan açtığım konuda da bahsetmiştim.

Mmjoy programı algılıyor ama oyun direksiyonun sağı ya da solu (ikisinden birini) algılamıyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim 3D baskı çöp gibi bekliyor kenarda. @Akif9748

Bakacağım.

Hocam bir şey bulabildiniz mi? Ben bir şeyler denedim bu sefer iki tarafı da algılıyor ama sağ tarafı yerinde algılarken sola ufack yapsam %100 yaptım diye algılıyor hatalı oluyor yani.

@Akif9748 hocam iyi akşamlar yine ben. Bu sefer algılasa da sağa 90 derece çevirirsem tam çevirim algılıyor. Yani ufacık oynatmamda bile büyük oynatmışım sayıyor ve algılamam da internetteki diğer yapan insanlar gibi değil çok hassas gösteriyor titriyor direkt. Bir çözümü var mıdır? Videolarda ne varsa aynısını yaptım olmuyor

Hocam bir şey bulabildiniz mi? Ben bir şeyler denedim bu sefer iki tarafı da algılıyor ama sağ tarafı yerinde algılarken sola ufack yapsam %100 yaptım diye algılıyor hatalı oluyor yani.

@Akif9748 hocam iyi akşamlar yine ben. Bu sefer algılasa da sağa 90 derece çevirirsem tam çevirim algılıyor. Yani ufacık oynatmamda bile büyük oynatmışım sayıyor ve algılamam da internetteki diğer yapan insanlar gibi değil çok hassas gösteriyor titriyor direkt. Bir çözümü var mıdır? Videolarda ne varsa aynısını yaptım olmuyor
Potansiyometreyi değiştirdim bu sefer de çok titrekleşti ve hassaslaştı elimdeki 3 potansiyometre de aynı şeyi yapıyor

@Akif9748 Hocam kendim çözdüm teşekkür ederim. Windows joystickden kalibrasyon yapınca çözüldü. Sırada pedalları yapmak var her şey için teşekkürler

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı