Hocam bu tip yazıcılarda encoder okuyucu sanırım şerit halinde, bahsedilen encoder motoru encoderli motor olmak yerine dümdüz motor. Benim yazıcım böyleydi en azından, yapamamıştım. Merakla sizin sonucunuzu bekliyorum

Yazıcılarda 3 tane encoder oluyor, şerit olan ayrı, bu motorun yanında encoder.

söyledikleriniz arasında sadece 6.pinle gnd arasına kablo atmamıştım. onuda yaptım yine olmadı encoder bağlıyken Firmware version 0.0 gözüküyor ve advancede settings kısmına girerken ilk attığım hatayı veriyor. encoderi söktükten sonra firmware version 0.16 oluyor. advanced settings kısmını açabiliyorum onunda ayarları şöyle
Hocam ordaki motor dümdüz dc motor o konuda bir şüphemiz yok ama fotografı attığım yerde şöyle bir yuvarlak encoder var onu okumaya çalışıyorum

Dosya Ekleri

• advance.PNG
    32,2 KB · Görüntüleme: 129
  • IMG-20210313-WA0001.jpeg
    58,3 KB · Görüntüleme: 123
Yani bu encoder'i inanın okutamadım hiçbir türlü. Yapabilirseniz nasıl yapacağınızı merakla bekliyorum benim proje oldukça yarım kaldı çünkü

Yani bu encoder'i inanın okutamadım hiçbir türlü. Yapabilirseniz nasıl yapacağınızı merakla bekliyorum benim proje oldukça yarım kaldı çünkü
valla uğraşıcam yapanlar var çünkü ama yapamazsasm mecbur 150 küsüt liraya encoder almak zorunda kalıcam.

@jeff2121 konu ile alakasız olacak ama potansiyometre ile yapsanız ? Eğer FFB kullanmayacaksanız 900 derece yapılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki gibi yapabilirsiniz. 3D baskı olan gövdeyi lazer kesim veya tahtadan yapabilirseniz ileride encoder ve motor takarak FFB'li yapılabilir.

Faklı yazılımları nerden bulabilirim kaynak varsa elinde atabilir misin ?

Denedim maalesef
Bu adam farklı bir yazılımla yapmış, demosu var ise deneyebilirsin:

Hocam en başta çok turlu pot kullanarak yapacaktım ama o da çok verimli olmadı hem de yapmışken FFB li ye masraf yapmak daha mantıklı olacak
Hocam o yazılımı şimdi denedim ama o da problemli okutamadım yine az önce 100ppr bi encoder buldum 50 liraya satıyor acaba işimi görür mü 100ppr bi miktar az ama

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…