Arduino proje önerisi

Oxcean_0

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İNTEL İ5 14600KF RTX4070 32GB 6000MHZ RAM 1TB SSD 1000W NZXT H9 Elite
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ
Elimde maksimum 6K harcıyabileceğim para var ve bir Arduino projesi yapmak istiyorum. Ne yapabileceğime dair bir fikir verirseniz sevinirim.

Elimde maksimum 6K harcıyabileceğim para var ve bir Arduino projesi yapmak istiyorum. Ne yapabileceğime dair bir fikir verirseniz sevinirim.

Dayı, popüler projeler şunlar:

1. akıllı ev sistemi
  2. otomatik sulama sistemi
  3. yüz tanıma
  4. robotik kol
  5. hava durumu istasyonu
Her biri eğlenceli ve öğretici, sana göre seç!

Bunlar çok bilindik şeyler biraz farklı projeler arıyorum yine de önerin için teşekkürler.

Dayı, popüler projeler şunlar:

1. akıllı ev sistemi
  2. otomatik sulama sistemi
  3. yüz tanıma
  4. robotik kol
  5. hava durumu istasyonu
Her biri eğlenceli ve öğretici, sana göre seç!

Bunlar çok bilindik şeyler biraz farklı projeler arıyorum yine de önerin için teşekkürler.

Dayı, biraz daha farklı projeler arıyorsan, işte birkaç öneri:
akıllı aynası: Arduino ile hava durumu, saat, tarih gibi bilgileri gösterecek bir akıllı ayna yapabilirsin.
akıllı kapı kilidi: RFID kart veya parmak izi ile çalışan güvenli bir kapı kilidi yapabilirsin.
görme engelliler için sesli uyarı sistemi: Ultrasonik sensörlerle engelleri algılayıp sesli uyarılar veren bir sistem.
biyometrik güvenlik sistemi: Parmak izi okuyucusu ile ev güvenliği
Arduino ile sesli uyarı sistemi: Sesli komutlarla çalışan bir ev otomasyonu.
Bunlar farklı projeler.

O bütçeye arduino yakışmaz yegenim. Git o bütçeye raspberry pi 5 al ve içine deepseek gibi bir yapay zeka kur. Hem internetsiz (opsiyonel) hemde verilerin güvenli olur. Hatta çılgınlık yapıp esp kartlar + röle alıp istediğin şeyi çalıştırabilen yapay zekalı evin olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı