Arduino sensörleri telefondan nasıl kontrol edilebilir?

682784

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2022
Mesajlar
5.732
Makaleler
6
Çözümler
27
Merhabalar, kullanabileceğim servo, hareket, gaz ve nem sensörü var. Bunları telefondan nasıl kontrol edebilirim? Elimde hem Deneyap Kart, hem de Arduino bulunmakta. Bluetooth ve Wifi modülüm de var, yardımlarınızı bekliyorum.

@Eray T @Vavien. @Kxaan
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bluetooth ile kontrolde uygulama yapman gerekiyor diye biliyorum. Wi-Fi modülü ile ise internetten site üzerinden kontrol edebiliyorsun diye hatırlıyorum.
 
Bluetooth ile kontrolde uygulama yapman gerekiyor diye biliyorum. Wi-Fi modülü ile ise internetten site üzerinden kontrol edebiliyorsun diye hatırlıyorum.
Bluetooth ile galiba App İnventor ile yapılıyordu daha önce hiç kullanmadım, Wi-Fi ile basit şeyler yapmıştım. Hangisi daha kolay ve stabil olur?
 
Bluetooth ile galiba App inventor ile yapılıyordu daha önce hiç kullanmadım, Wi-Fi ile basit şeyler yapmıştım. Hangisi daha kolay ve stabil olur?

Hocam ikisini de kullandım. Size tavsiyem Wi-Fi olur çünkü Bluetooth modülleri sizi uygulama ile uğraştırır. Ama Wi-Fi kontrolünde blink ile basitçe halledebilirsiniz bence.
 
Teşekkürler uygulama biraz değişmiş lakin mantığını anladım. Kart seçme kısmında Deneyap Kart göremedim de onu kullanmanın bir yolu var mı?

Elinizdeki Wi-Fi kartının modelini bilmediğim için böyle bir video attım. Elinizdeki kartın modelini yazıp aratma yaparsanız daha doğru sonuç bulabilirsiniz hocam.
 
Elimde bundan var lakin Deneyap Kart'ın içerisinde ESP bulunduğundan Arduino kullanmak istemiyorum.

Hocam çok özür diliyorum. Deneyap Kart'ını daha önceden duydum fakat Wi-Fi özelliğini bilmiyordum.Bu videodaki kodun üzerine ekleme yaparak projeyi hayata geçirebileceğinizi düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı