Arduino su geçirir mi?

ibrahim gecn

Centipat
Daha fazla  
Selam dostlar, elimde bir adet Arduino UNO var. Ben bunun ile su seviye sensörü yapmistim ve o esnada bir kaza ile bardaktaki su Arduino UNO kartimin uzerine döküldü. Fakat Arduino hala calisiyordu. Simdi benim sorum ben bunun ile bir akvaryumun su seviye sistemi yapmak istiyorum Arduino kartini direkt akvaryumun icine koysam suyun icinde kalirsa kart hasar görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hasar görür. Bağlantılar ve açıkta kalan iletkenler korozyona uğrayacaktır ve işlevini kaybedecektir. Mineral fazla ise elektriksel atlamalar yüzünden de komponentler arızalanacaktır. Cihazı mutlaka akvaryumun içine koyacaksanız, mutlaka yalıtım için ürünler kullanmanız gerekecek.

Hocam yaşanan olaydan dolayı şükretmelisiniz bence. Bende de arduino uno kiti vardı(çakma olanından, orijiğnali pahalı diye çakma almıştım) 2 saniye içinde bozuldu. Denemenizi önermem.

Arduino'yu ve ekranı saydam bir kaba koyup suya karşı koruyabilirsin. Kabloları'da içeri su girmeyecek şekilde dizayn edersen o dediğin şey olur. Alttaki resimler biraz daha yardımcı olur:

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    103,5 KB · Görüntüleme: 85
  • 2.PNG
    2.PNG
    210,9 KB · Görüntüleme: 77
Selam dostlar, elimde bir adet Arduino UNO var. Ben bunun ile su seviye sensörü yapmistim ve o esnada bir kaza ile bardaktaki su Arduino UNO kartimin uzerine döküldü. Fakat Arduino hala calisiyordu. Simdi benim sorum ben bunun ile bir akvaryumun su seviye sistemi yapmak istiyorum Arduino kartini direkt akvaryumun icine koysam suyun icinde kalirsa kart hasar görür mü?
Görür, bileşenler kart üstünde. Su geçirmez bir kutu falan bakın.

Merhaba. Hocam, akvaryumun içine konulacak bir derinliğinde plastik, kapalı, şeffaf bir kutu içine sızdırmaz şekilde arduino kartını koyabilmeyi düşünüyorsanız, ayrıca hidrostatik su basıncını da hesaba katarak kapak aralarını veya ara sızıntı noktalarını sıcak silikon ile (silikon tabancasıyla) su basıncına dirençli bir duruma getirebilmeniz lazımdır, aksi halde su basıncıyla azda olsa bir miktar su yine girecektir. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı