ÖMER ASAF GEVREK Femtopat Katılım 20 Mart 2021 Mesajlar 2 Daha fazla Cinsiyet Diğer 11 Nisan 2021 #1 Merhaba; Elimde bulunan Arduino UNO ile ambulanslara benzer bir LED devresiyapmaya karar vermiştim kodları bu: Kod:Panoya kopyala İnt ledler[ ] = {2, 3, 4, 5, 6, 7}; Void setup() { For(int i = 0; i<6; i++){ PinMode(ledler, OUTPUT); } } Void loop() { For(int i = 0; i<6; i++){ DigitalWrite(ledler, High); Delay(50); DigitalWrite(ledler, Low); } For(int j = 5; j>-1; j--){ DigitalWrite(ledler[j], High); Delay(50); DigitalWrite(ledler[j], Low); } } Ama kodu yükleyip çalıştırdıktan sonra gndyi bağlamadığımı fark ettim. Ama işin ilginç tarafı LED'ler az da olsa yanıyordu destek olan olursa çok sevinirim ama neden olduğunu bilmiyorum gnd bağlı değilken ledler yanıyor Son düzenleyen: Moderatör: 11 Nisan 2021
Merhaba; Elimde bulunan Arduino UNO ile ambulanslara benzer bir LED devresiyapmaya karar vermiştim kodları bu: Kod:Panoya kopyala İnt ledler[ ] = {2, 3, 4, 5, 6, 7}; Void setup() { For(int i = 0; i<6; i++){ PinMode(ledler, OUTPUT); } } Void loop() { For(int i = 0; i<6; i++){ DigitalWrite(ledler, High); Delay(50); DigitalWrite(ledler, Low); } For(int j = 5; j>-1; j--){ DigitalWrite(ledler[j], High); Delay(50); DigitalWrite(ledler[j], Low); } } Ama kodu yükleyip çalıştırdıktan sonra gndyi bağlamadığımı fark ettim. Ama işin ilginç tarafı LED'ler az da olsa yanıyordu destek olan olursa çok sevinirim ama neden olduğunu bilmiyorum gnd bağlı değilken ledler yanıyor