Arduino Uno servo motor çalıştırılması

Tam olarak ne olmuyor, kodda hata mesajı falan var mı?

Yok hata mesajı değil fakat servo potansiyor metre ile hareket ettirmeyi geçtim motorda bir bu kod ile çalıştırdığımda hareketlenme bulamıyorum ama kodda hata mesajı yok.

Bağlantılar koda uygun mu?

Evet kontrol ettim.

Peki servonun takılı olduğu pin bir PWM PIN'i mi? PWM pinlerinin yanında (~) ibaresi bulunur.

Arduino'nun PWM özelliği çalışıyor mu test etmek de gerekebilir.

C++:
#define pot A0.
#define led 3
int val;

void setup()
{
pinMode(led, OUTPUT);
}

void loop()
{
val = map(analogRead(pot), 0,1023,0,255);
analogWrite(led,val);
}

Bu kod, bir LED'in parlaklığını pot kullanarak kontrol etmeye yarar. Eğer LED'in parlaklığını kontrol edebiliyorsanız PWM özelliği çalışıyordur.

Son düzenleme:

Denedim PWM çalışıyor.

Pekala o zaman şu servo kodunu bir de ben yazayım sonra da bir servo ile deneyeyim eğer sizde çalışmazsa yine, servoda sıkıntı olabilir belki.

C++:
#include <Servo.h>
Servo sg90;

#define pot A0.
int val;

void setup() {
 sg90.attach(3);
}

void loop() {
 val = map(analogRead(A0), 0, 1023, 0, 180);
 delay(15);
 sg90.write(val);
}

Arduino pinlerinin sıfırdan saymaya başladığını unutmayın 3 numaralı pin için 4. pine takmalısınız.

Bu kodu kendi servomda denedim ve çalışıyor, servo bağlantılarını daha önce anlatmıştım.

Sizin yazdığınız kodda da myservo.write(val);yapınca çalışıyor.

Attığınız fotoğrafta servonun kırmızı kablosunu 5V pininin üstündeki pine takmışsınız o pine hiçbir şey bağlı değil altındaki 5V yazana takın.

Sorun çözüldü mü?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…