yoru kirashi
Decapat
Daha fazla
Geçtiğimiz günlerde elime Arduino UNO setim geldi. Çok kapsamlı bir set olduğu için heyecan ile bir yazılım yapıp Arduino kartıma attım. Kod çalıştı, üstünde bir sürü kez değişiklik yaptım. Sıra başka bir proje denemeye geldiğinde kodu yazdım verify dedim fakat port bulunamadı hatası verdi. Port'lara bakmaya çalıştığımda port sekmesi gözükmüyordu. USB'yi çıkarıp taktığımda hata verdi. Çok araştırdım sürücü yüklenmesi gerektiğini öğrendim indirdim ınstall dediğimde sürücüler zaten yüklü hatası verdi. Unınstall a bastığımda 2 tane sürücü sildi tekrar kurdum başarılı sonuç verdi, kontrol ettiğimde evet, port sekmesi gözüküyordu ve hata vermiyordu. O gün üstümden attığım dertle rahatladım ve uyudum. Yarın olduğunda heyecanla bilgisayara oturdum USB'yi taktım ve hata. Tekrar sürücüleri sil yükle yapacaktım sile bastım sürücü bulunamadı dedi. Bari indireyim dedim sürücü indirildi dedi fakat hala görmüyordu ve hata veriyordu. Kabloyu değiştirdim başta hata vermedi fakat bir süre sonra daha Arduino IDE programını açmadan hata geldi. Heryeri araştırdım Arduino driver silme veya sıfırla diye araştırdığımda farklı sonuçlar çıkıyordu. En son çare olarak çareyi kendim sorarak bulmak istedim. Cuma gününe projem var derhal halletmem gerek. 2