Arduino vs Nodemcu

Yusuf Bayar

Hectopat
Merhaba. Arduino'ya artık bir şekilde başlamak istiyorum. Ama fiyatı biraz pahalı. Üstelik Nodemcu'da Wi-Fi var. Onun yerine Nodemcu alsam proje geliştirebilir miyim? Üzerinde dahili hafızası var mı?

Hocam burada ESP32 için yazılmış fakat ESP8266 da benzer özelliklere sahip.

Custom klavye yapılan bir telegram grubundan alıntı;

"Arduino pro micro atmega32u4 8 bit işlemci kullanıyor ve günümüz şartlarına göre oldschool kalıyor.

Esp serisi daha çok IOT işleri için tasarlanmış. 32 bit ve yaklaşık atmegaya nazaran 4 katı clockrate hızına sahip. Üzerinde wifi ve 4.2 bluetooth desteği olan bir microişlemci. Daha düşük güç tüketimine sahip ve çalışması için yan komponentlere daha az ihtiyaç duyduğundan boardlar çok daha küçük olacaktır. Ayrıca güç tüketimi de çok daha az. Wireless özelliği de olduğundan evdeki klavyenize internetten erişip istediğinizi yaptırabilirsiniz. Yada klavyeyi direkt internete bağlayabilir buluttan otomatik firmware update yapması sağlanabilir vs. Klavyeyi doğrudan internete bağlayabilsem neler yapardım diye düşünün :)
Ayrıca daha ucuz bir ürün ve üzerinde daha çok I/O var. Arduinolarda ortalama 20 desek, espler 38 pinden başlıyor.

Belki dezavantaj olarak chipi kendimiz lehimlersek smd olduğundan ev şartlarında çok zor ama bunu da minimum kompanentleriyle hazır pinli board olarak almak mümkün. Ayrıca 3,3v olduğundan görseldeki gibi bir 5v to 3v dönüştürücüye ihtiyaç olacak

Esp boardlar arduinoların en az yarı fiyatına ve bluetooth wifi gibi şeyleri de eklediğinde çok daha ucuza geliyor."

Hocam burada ESP32 için yazılmış fakat ESP8266 da benzer özelliklere sahip.

Custom klavye yapılan bir Telegram grubundan alıntı;

"Arduino Pro Micro atmega32u4 8 bit işlemci kullanıyor ve günümüz şartlarına göre oldschool kalıyor.

ESP serisi daha çok IOT işleri için tasarlanmış. 32 Bit ve yaklaşık atmegaya nazaran 4 katı clockrate hızına sahip. Üzerinde Wi-Fi ve 4.2 Bluetooth desteği olan bir microişlemci. Daha düşük güç tüketimine sahip ve çalışması için yan komponentlere daha az ihtiyaç duyduğundan boardlar çok daha küçük olacaktır. Ayrıca güç tüketimi de çok daha az. Wireless özelliği de olduğundan evdeki klavyenize internetten erişip istediğinizi yaptırabilirsiniz. ya da klavyeyi direkt internete bağlayabilir buluttan otomatik Firmware Update yapması sağlanabilir vs. Klavyeyi doğrudan internete bağlayabilsem neler yapardım diye düşünün :)
Ayrıca daha ucuz bir ürün ve üzerinde daha çok I/O var. Arduino'larda ortalama 20 desek, ESP'ler 38 pinden başlıyor.

Belki dezavantaj olarak chipi kendimiz lehimlersek smd olduğundan ev şartlarında çok zor ama bunu da minimum kompanentleriyle hazır pinli board olarak almak mümkün. Ayrıca 3, 3V olduğundan görseldeki gibi bir 5V to 3V dönüştürücüye ihtiyaç olacak

ESP boardlar Arduino'ların en az yarı fiyatına ve Bluetooth Wi-Fi gibi şeyleri de eklediğinde çok daha ucuza geliyor."

ESP8266 sipariş ettim. ESP32'nin fıyatına baktım şu an Arduino fiyatına eşit.Bu arada elinize sağlık :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı