Arduino ya da Resperry'i Projesi

Arkadaş sensör olmayacak dediğine göre kamera ile görüntü işlemesi gerekiyor, bunu da Arduino ile yapması imkansız. Elektronik kısmı en kolay kısımlarından biri olacaktır ayrıca, tek yapılması gereken bir motor sürücü ile motora bağlantı. En sıkıntılı kısım görüntü işleme olacak ki burada arkadaşların bahsettiği gibi yapay zeka kullanmanız faydanıza olur.

Yalnız, bunları yapacak bilgiye sahip olmadığınıza göre bunun size okul veya benzeri bir yer tarafından verilmediğini varsayıyorum. İlginiz olan bir şeyi, kendiniz yapmak yerine, başkasına para ile yaptırdığınızda bu işin ne anlamı kalacak onu da anlamadım açıkçası.

Yaşınız kaç bilmiyorum, ama bilmeniz gereken şeyler var.

Öncelikle hiç birşey bilmediğiniz konuda hiç birşey yapamazsınız. Dolayısıyla proje yap(tır)mak yerine öncelikle programlama, elektronik ve mekanik konularında bilgi sahibi olmalısınız.

Kaldıki, literatüre uygun bir otonom araç yap(tır)acaksanız, bunun bir ekiple yapılması daha sağlıklı olur. Siparişle yapılabilecek bir şey değildir.
Yukarıda bahsetmiştim galiba. Bilmediğim kısım Arduino kısmı. Algoritma kısmı değil. Kaldı ki algoritmasını dahi anlatırım ama çok uzun olacağı için yazmadım. Arduino ile olacak kadar bir proje. Tanıdığım bir bilgisayarcıya yaptırıyordum. Sonrasın da Ankara'ya gittiği için iş yarım kaldı. Bu işi yaptırma sebebim de bu.
Arkadaş sensör olmayacak dediğine göre kamera ile görüntü işlemesi gerekiyor, bunu da Arduino ile yapması imkansız. Elektronik kısmı en kolay kısımlarından biri olacaktır ayrıca, tek yapılması gereken bir motor sürücü ile motora bağlantı. En sıkıntılı kısım görüntü işleme olacak ki burada arkadaşların bahsettiği gibi yapay zeka kullanmanız faydanıza olur.

Yalnız, bunları yapacak bilgiye sahip olmadığınıza göre bunun size okul veya benzeri bir yer tarafından verilmediğini varsayıyorum. İlginiz olan bir şeyi, kendiniz yapmak yerine, başkasına para ile yaptırdığınızda bu işin ne anlamı kalacak onu da anlamadım açıkçası.
Öğrenmek amaçlı değil. Zaten öğrenmek amaçlı olsaydı bu projeden başlamazdım. Çok geniş ve büyük bir proje. Zaten o yüzden yaptıracağım. Yardıma ihtiyacım var. Bu projeyi 1 ayda teslim etmek zorundayım gibi. Bu sene olmassa seneye teslim etmem lazım. Bu sene ne kadar teslim edersem o kadar iyi olur.

Son düzenleme:
Merhaba yapmak istediğiniz projenin detaylarını email adresime yollayabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Kendi ufak bir ekibimiz var eğer yardımcı olamasak bile yol göstermeye çalışırım.
[email protected].

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı