Ardunio ile 5110 ekrandan görüntü alınamıyor

m.b.d45

Hectopat
Merhaba.

Öncelikle Ardunio'ya yeni başladım fakat elektroniğe yabancı değilim. Sorum şu: 5110 ekranından görüntü alamıyorum ve sadece ben değil, onlarca insan görüntü alamıyor ve çözümünü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. İzlediğim videolar;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Merhaba.

Öncelikle Ardunio'ya yeni başladım fakat elektroniğe yabancı değilim. Sorum şu: 5110 ekranından görüntü alamıyorum ve sadece ben değil, onlarca insan görüntü alamıyor ve çözümünü bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. İzlediğim videolar;

Ben de 5110 ekranı aldığımda sadece ekrana bastırdığımda çalışıyordu. Adı üstünde eski bir telefonun ekranı olduğu için hepsi kaliteli değil. Ben yeni bir ekran aldım ve şuan memnunum.

Ekran kontrast ayarını yapmanız gerekiyor ve ayrıca bakınız kondansatör eksikliği vs olabilir bu durumda ekranda git gele sebep olur. I2c 'nin ne olduğunu araştırırsanız daha kolay ve sağlıklı bir şekilde ekranları kullanabilirsiniz.

Genelde kontrasttan oluyor bu. Bunun dışında pinleri kontrol edin. SPI mı I2C mi? Özellikle SPI'da daha fazla pin bağlandığından karıştırmak çok olası.

Bunun dışında kodlarınızda hata olabilir. Örnek sketchleri deneyin. Sıkıntı koddaysa ve bulamıyorsanız buraya yazabilirsiniz.

Genelde kontrasttan oluyor bu. Bunun dışında pinleri kontrol edin. SPI mı I2C mi? Özellikle SPI'da daha fazla pin bağlandığından karıştırmak çok olası.

Bunun dışında kodlarınızda hata olabilir. Örnek sketchleri deneyin. Sıkıntı koddaysa ve bulamıyorsanız buraya yazabilirsiniz.

Örnek kod kullandım fakat kontrastın nasıl ayarlanacağını bilmiyorum.
Merhaba.

Sorunum çözüldü kartı biraz inceledikten sonra ekranı yerinde tutan metal bacaklardan birinin yerin de olmadığını fark ettim , yerine taktığımda ekran çalışmaya başladı hepinize teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı