ARGB Bir Fan Tüm Anakartları Destekler mi?

Bu RGB ve ARGB bileşenleri ile alakalı çok araştırma yapmıştım. Çoğu yerde doğru düzgün verilmemiş ve bazı üreticilerin farklı konnektör kullanması kafa karşılığına sebep oluyor.

hmtEXZCEin17vKiBzpgneMVGKqkx9vbUwmJkn19vSvk.jpg

Eğer bu fotoğraftaki 3 pin bağlantıya takılabilecek bir konnektöre sahipse muhtemelen çalışır. Bazı markalar (Cooler Master, Gigabyte gibi) daha değişik bir VDG konektörü kullanıyor. Bir dönüştürücü kablo ile ilk fotoğraftaki 3 pin ARGB başlığa takılabiliyor.

5V-3PIN-RGB-VDG-d-n-m-hatt-kablo-konekt-r-GIGABYTE-anakart-5V-3Pin-VDG.jpg_q50.jpg

Ayrıca içerisinde ws2812b çipi içeren diğer ARGB ürünlerin de bu başlıkta çalışacağına dair bilgiye ulaştım. Bu sayede Asus Rog Strix LED gibi anormal pahalı bir ürün yerine daha hesaplı şerit LED alınabilir;

Bu kanaatten yola çıkarak, belli bir ürüne yönelik tasarlanmış gibi olsa da çalışacağını tahmin ediyorum. Benim kendi anakartımın ARGB başlığını Sapphire Nitro+ ekran kartına bağladığım için o tür bir bileşenleri deneyemedim.

Fakat 12 4 pin RGB başlığı için SMD5050 (5050 üç çipli diye de geçer) LED içeren ürünlerin sorunsuz çalışıp Asus Aura sync ile kontrol edilebildiğini gördüm.

Tecrübemi şurada paylaşmıştım:

Ekran kartının ARGB aydınlatması sorunsuz çalıştığı için en baştaki görselde bulunan 3 pin başlığın standart bir arayüz olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen çalışır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı