ARGB fan için PWM çoklayıcı önerisi

Siz ARGB ile fan portlarını karıştırmışsınız, 3 pin 4 pin olayı RGB için geçerli fan gücü için değil, fan 12v dur.

Fan soketleri 4 pin olduğunda PWM çalışır, 3 pin olduğunda devir sinyaline göre çalışır, siz bu çoklayıcıyı kontrolcünün bir fan çıkışına takıp fanlarınızı bağlarsanız diğer fanlar nasıl çalışıyorsa o şekilde senkron çaşılır.

PWM çalışması içinde kontrolcünün anakarttan PWM sinyali alması yeterli.

Anladım, teşekkür ederim. Kontrolcünün içinden çıkan 4 pinli PWM kablosunu anakarttaki SYS fan1'e taktım zaten. Kalan 2 fanı nasıl bağlamalıyım peki sizce? Dediğiniz çoklayıcıyı SYS fan2'ye mi takmalıyım?

Anladım, teşekkür ederim. Kontrolcünün içinden çıkan 4 pinli PWM kablosunu anakarttaki SYS fan1'e taktım zaten. Kalan 2 fanı nasıl bağlamalıyım peki sizce? Dediğiniz çoklayıcıyı SYS fan2'ye mi takmalıyım?

Öylede olur.

Kontrolcüden bir port boşaltın, oraya çoklayıcıyı takın, boşa çıkan fanla diğer 2 fanı çoklayıcının 3 çıkışına takın, böyle de olur.

Öylede olur.

Kontrolcüden bir port boşaltın, oraya çoklayıcıyı takın, boşa çıkan fanla diğer 2 fanı çoklayıcının 3 çıkışına takın, böyle de olur.

Öyle yapsam daha mantıklı da kontrolcüde 4 pinli bir giriş yok 😅 Sadece PWM kablosu 4 pin girişli. Çoklayıcıyı PWM portuna takıp ucunu da PWM kablosuna taksam olur mu?

Konuyu okuyamadim ama kısa özetle DC olarak güç alan fanı PWM portuna takabilirsin. Fan çoklayıcı almak yeterli. Motor kısmı için bu.

ARGB tarafında ise aşırı sayıda LED veya fan baglamadigin sürece daisy chain fan alarak işi ilerletebilirsin ya da çoklayıcı alman gerekir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı