ARGB kontorlcü kablosuna ek olan VDG kablosunu birlikte anakartta kullanmak

QrutiY

Femtopat
Daha fazla  
Anakart: ASUS Prime B650M-K
Kasa, fan ve kontrolcü modeli: Grand premium 7X ARGB.
Sadece kasa fanlarını ve LED'lerini deneyecektim, anakartımı üstünde herhangi bir bileşen olmadan montajladım fakat bilgisizliğime ve yorgunluğuma denk geldi. Fark etmeden ARGB kontrolcü kablolarından birini ARGB huba diğer vdg kablosunuysa CPU fan portuna taktım. İlkte sadece Vdg'yi böyle kullandım ARGB kablosunu bağlamamıştım sorunsuz bir şekilde çalıştığını sanıyordum fanlar zaten dönüyordu fakat daha sonra ARGB Hub'a da kabloyu taktığımda PSU'dan garip bir uğultu sesi duymuştum sonra bir cızırtı oldu ilk ARGB fanlardan diye düşündüm halbuki anakartımdan gelmiş fark etmeyip bekledim ve anakartımdan tekrar bir cızırtı sesiyle birlikte bu sefer kıvılcım fark ettim. Hemen kapattım kabloları da söküp daha da açmadım, anakartım bundan dolayı şu an çöp oldu servise göndereceğim fakat neden olduğuyla ilgili kafam çok karışık.

Anakartında ARGB portu varsa ARGB kablosunu; VDG portu varsa VDG kablosunu takacaksın. İkisi aynı anda takılmaz. Sen VDG kablosunu da anakarta taktığın için anakarttan çıkan akım ile HUB'dan gelen akım çakıştı ve bir yerde patlama yaptı. CPU portu yandıysa yanında CPU_OPT portunu dene. VDG kullanma tabi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı