ARGB Kontrolcü Önerisi

Emir YOL

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar selam. ARGB Fan almayı düşünüyorum da anakartımda ARGB header yok. Bu durumda kontrolcüyü USB'yle çalıştırmam gerekecek. Bunun için önerileriniz var mıdır? Fanın yanında ya da ayrı olarak satılan kontrolcülerden önerilerinize açığım. İyi Sosyaller.

Ben bunu kullandım, bu fiyata eşi benzeri yok. Hem fanlar hem de ARGB'ler için bolca portu bulunuyor. Ayrıca anakart kontrolü için de PWM ve ARGB kablosu bağlanabiliyor.

Anakartımda ARGB Header yok. Yine de kullanabilir miyim bunu? Bir de SignalRGB ile uyumlu mudur?

Hocam bu kontrolcüyü alıp direkt kullanabilirsiniz. Anakarta ihtiyaç duymaz. Kendi kumandasıyla birçok ayar seçeneği mevcut. Arkadaşın önerdiği diğer kontrolcüde üzerindeki düğmeler harici ayarlayamıyorsunuz. Dark'ın kumandası 2.4 GHz olduğu için de uzaktan dahi rahatlıkla çekiyor.

Bu kontrolcü kronik sıkıntılı diye düşünüyorum. Yorumlarda da pek çok kişinin aynı sorunu yaşadığını gördüm. Kontrolcüde fan kontrolü yapılmıyor anakart üzerinden, anakart görmüyor hiçbir şekilde. Mecburen kontrolcünün üzerindeki hızlara maruz kalıyorsunuz ve böyle olunca da fanlar çok fazla dönüp ses çıkarıyor. Ben ve birkaç kişi daha iade etmiştik. Kumandasının içinden de pil çıkmıyor, pil almanız gerekiyor bir de vs.

Attığım modelde hem böyle sorunlar yok hem de daha ucuz ve kaliteli.

Hocam bu kontrolcüyü alıp direkt kullanabilirsiniz. Anakarta ihtiyaç duymaz. Kendi kumandasıyla bir çok ayar seçeneği mevcut. Arkadaşın önerdiği diğer kontrolcüde üzerindeki düğmeler harici ayarlayamıyorsunuz. Dark'ın kumandası 2.4 ghz olduğu için de uzaktan dahi rahatlıkla çekiyor.
Hocam valla Dark markasından daha önce hoş tecrübeler yaşamadım. Maalesef uzak duruyorum kendisinden. Yine de teşekkür ederim ama öneriniz için : )

Hocam 2 senedir kullanıyorum ve arkadaşımız da sadece ARGB kısmını kullanacak. Daha öncesinde bir süre PWM fanlarım için de kullanmıştım ve kumandası üzerinde fan kontrolünü anakart veya kontrolcü modu arasında geçiş yapabiliyordum. Bir sorun yaşmadım yani. Anakart'a da sadece PWM data kısmından bilgi alacak kadar bağlanıyor, Belki o nedenle BIOS'ta falan görünmeyebilir ama sistmein ısısına göre hareket ediyordu. ARGB kısmında da hiç problem yaşamadım. Şu anda anakart modunda kullanıyorum ama bazen test amaçlı kumandayla da kullanıyorum. 2 3 kişiye daha aldırdım ve sorun yaşadıklarını duymadım. Pil de içinden çıkmıştı bende.

Hocam valla Dark markasından daha önce hoş tecrübeler yaşamadım. Maalesef uzak duruyorum kendisinden. Yine de teşekkür ederim ama öneriniz için : )
@Emir M. Hocam bu Raijintek kontorlcüde fan hızları vs. anakart üzerinden ayarlanabiliyor mu? Anakartımda PWM desteği mevcut. Bir de RGB'leri yazılım vs. ile kontrol etme şansımız var mı?

Ben Dark'ın diğer donanımlarını hiç kullanmadım. Sadece kontrolcü olarka kumandasıyla çok daha özgürce ve onlarca farklı animasyon ayarlanarak kullanılabiliyor. Her renk değiştirmek istediğimde kasanın arka kapağını aç kapa yapmak zorunda değilim. 2 seneye yakındır da bir kere bile sorun yaşatmadı.

@Emir M. Hocam bu Raijintek kontorlcüde fan hızları vs. anakart üzerinden ayarlanabiliyor mu? Anakartımda PWM desteği mevcut. Bir de RGB'leri yazılım vs. ile kontrol etme şansımız var mı?
Anakartınızda ARGB desteği olmadığı için yazılım konusunu unutun hocam. Kontrolcülerde yazılımlar sadece NZXT veya LIAN-LI gibi anakarta USB portundan bağlanan kontrolcüler dışında yazılımla ayarlanamıyor. Her defasında kontrolcüdeki düğmeye basmalısınız.

HOcam bu arada fanlarınızı Y tipi çoğaltıcılar ile anakartınıza da tamamen bağlayabilirsiniz. Her bir fan girişi 4 fana kadar rahatlıkla besliyor. Ben fanlarımı aynı marka ve modelleri grup halinde çoğaltıcılarla direkt anakarta bağladım. BÖylelikle fan ayarları BIOS veya uygulamalarda görünmesi konularında hiç sıkıntı yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı