Çözüldü ARGB soketi olmayan anakarta 7adet ARGB fan bağlanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmet m

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, yeni bir kasa satın aldım ve 9 adet ARGB fan içeriyor. Anakartımda ARGB soketi yok. 360mm sıvı soğutma ile kullanacağım. Fanlarımın konumu üst, yan, alt kısımda 3 tane ve egzoz fanı olacak. Üst üçlüye 360mm sıvı soğutucu gelecek şekilde nasıl bir bağlantı yapmalıyım. Kontrolcü satın alabilirim fakat anakartımda CPU_FAN ve SYS_FAN1, 2 ve 3 olarak 4 adet fan girişi bulunmakta. Bu işlere çok hakim olmadığımdan bayağı kafam karıştı. Fanları kablo ile çoklayıp ARGB kontrolcü ile LED'leri yakmayı falan düşündüm fakat soket sayım az 1 sokete kaç adet fan bağlanır gibi sorular kafamı karıştırdı. Bir çözümü var mıdır veya kasayı iade mi etmeliyim?

Anakart: ASRock B650M-H/M.2+ AMD B650 so. AM5 DDR mATX.

Çözüm
Bu üründen iki tane alırsanız bütün sorunlarınız çözülür. Hem hız hem de ARGB kontrolü yapabiliyorsunuz.
Aynı ürünü aldığınız için 1 kumanda ile iki ürünü de kontrol edebilirsiniz. (yani tüm kasa fanlarını)

Veya daha ucuza 8 fan bağlantısı olan bu ürünü de alabilirsiniz. (sizde 9 tane olduğu için yine yetmeyecek) Kumandası var mı bir fikrim yok ama.
Bu üründen iki tane alırsanız bütün sorunlarınız çözülür. Hem hız hem de ARGB kontrolü yapabiliyorsunuz.
Aynı ürünü aldığınız için 1 kumanda ile iki ürünü de kontrol edebilirsiniz. (yani tüm kasa fanlarını)

Veya daha ucuza 8 fan bağlantısı olan bu ürünü de alabilirsiniz. (sizde 9 tane olduğu için yine yetmeyecek) Kumandası var mı bir fikrim yok ama.

Çözüm
Bu tür ürünlerin 10 girişli olanları mevcut o tarz bir üründe tercih edebilirim sorun değil. Benim kafama takılan kısım bu kontrolcülerin üzerinde 1 ucu SATA diğer ucu ARGB 5V anakart soketine şekilde ibare bulunuyor. Bende de 5V ARGB soketi olmadığı için o kısım kafamı karıştırdı nereye takacağımı bilmiyorum.

Bu tür ürünlerin 10 girişli olanları mevcut o tarz bir üründe tercih edebilirim sorun değil. Benim kafama takılan kısım bu kontrolcülerin üzerinde 1 ucu SATA diğer ucu ARGB 5V anakart soketine şekilde ibare bulunuyor. Bende de 5V ARGB soketi olmadığı için o kısım kafamı karıştırdı nereye takacağımı bilmiyorum.

ARGB soketinin sebebi, kasanızda 1 tane ARGB çıkışı varsa eğer onu kontrolcüye bağlarsanız, renkleri anakartın yazılımı üzerinden değiştirebilmeniz için. Yani zorunlu değil. Herhangi bir anakart bağlanıtısı yapılmadan da kullanılabilir. Kontrolcünün üstündeki tuşlar veya yanında gelen kumanda ile renkleri değiştirebilirsiniz.

ARGB soketinin sebebi, kasanızda 1 tane ARGB çıkışı varsa eğer onu kontrolcüye bağlarsanız, renkleri anakartın yazılımı üzerinden değiştirebilmeniz için. Yani zorunlu değil. Herhangi bir anakart bağlanıtısı yapılmadan da kullanılabilir. Kontrolcünün üstündeki tuşlar veya yanında gelen kumanda ile renkleri değiştirebilirsiniz.

Anladım. Şu ürünü aldığımda tüm sorunlarım çözülecek mi yani? Ayrıca 2 numaralı resimde şema gösteriyor bu şemaya göre kumandalı bir ürün olduğu için sadece sata bağlantısı yapmam yeterli mi olacak?

Selamlar tekrardan yardımınıza ihtiyacım var. Kasam geldi ve 9 adet fan bulunmakta. Her 3 fan birleştirilmiş (8pinli ARGB fanlar) her 3 fan birbirine bağlanmış şekilde. Ayrı olarak bir ARGB ve PWM kontrolcüsü (2in1) sipariş ettim. Benim amacım her fanı tek tek sıvı soğutma dahil kontrolcüye bağlamaktı fakat bu mümkün gibi durmuyor. Kontrolcünün 1 soketi çoklanmış şekilde kaç fanı destekler? Ek olarak üst 3 fanı söküp sıvı soğutma bağlayıp çıkan fanlardan bir tanesini üst egzoz fanı olarak kullanmak istiyorum fakat 8pinli olduğu için kontrolcüye bağlayamayacağım bu konuda ne yapmam gerekiyor. Açıklayıcı olması için çoklanmış fanlardan gelen kablonun fotoğrafını paylaşıyorum. Tavsiye edeceğiniz her ekipmanı temin edebilirim bir problem yok. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-30 at 06.44.32.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-30 at 06.44.32.jpeg
    114,9 KB · Görüntüleme: 17
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    117,2 KB · Görüntüleme: 17
Selamlar tekrardan yardımınıza ihtiyacım var. Kasam geldi ve 9 adet fan bulunmakta. Her 3 fan birleştirilmiş (8pinli ARGB fanlar) her 3 fan birbirine bağlanmış şekilde. Ayrı olarak bir ARGB ve PWM kontrolcüsü (2in1) sipariş ettim. Benim amacım her fanı tek tek sıvı soğutma dahil kontrolcüye bağlamaktı fakat bu mümkün gibi durmuyor. Kontrolcünün 1 soketi çoklanmış şekilde kaç fanı destekler? Ek olarak üst 3 fanı söküp sıvı soğutma bağlayıp çıkan fanlardan bir tanesini üst egzoz fanı olarak kullanmak istiyorum fakat 8pinli olduğu için kontrolcüye bağlayamayacağım bu konuda ne yapmam gerekiyor. Açıklayıcı olması için çoklanmış fanlardan gelen kablonun fotoğrafını paylaşıyorum. Tavsiye edeceğiniz her ekipmanı temin edebilirim bir problem yok. Teşekkürler.

8-pin ile kastınız nedir anlamadım. Tek 8-pin kablo yok. 4 pin Fan soketi ve 3 pin ARGB soketi var.

İlk sorunuza gelirsek, kontrolcünün 1 soketi çoklanmış istediğiniz kadar fanı destekler. (aşırıya kaçmadıkça)
Yani 3 fanı birleştirip tek soketten vermeleri hiçbir şeyi değiştirmiyor.

İkinci sorunuz için 8-pin'den kastınızın ne olduğunu açıklar mısınız? 8 pinli bir fan soketi görmedim daha önce.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı