Çözüldü ARGB soketi olmayan anakarta 7adet ARGB fan bağlanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mehmet m

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, yeni bir kasa satın aldım ve 9 adet ARGB fan içeriyor. Anakartımda ARGB soketi yok. 360mm sıvı soğutma ile kullanacağım. Fanlarımın konumu üst, yan, alt kısımda 3 tane ve egzoz fanı olacak. Üst üçlüye 360mm sıvı soğutucu gelecek şekilde nasıl bir bağlantı yapmalıyım. Kontrolcü satın alabilirim fakat anakartımda CPU_FAN ve SYS_FAN1, 2 ve 3 olarak 4 adet fan girişi bulunmakta. Bu işlere çok hakim olmadığımdan bayağı kafam karıştı. Fanları kablo ile çoklayıp ARGB kontrolcü ile LED'leri yakmayı falan düşündüm fakat soket sayım az 1 sokete kaç adet fan bağlanır gibi sorular kafamı karıştırdı. Bir çözümü var mıdır veya kasayı iade mi etmeliyim?

Anakart: ASRock B650M-H/M.2+ AMD B650 so. AM5 DDR mATX.

Çözüm
Bu üründen iki tane alırsanız bütün sorunlarınız çözülür. Hem hız hem de ARGB kontrolü yapabiliyorsunuz.
Aynı ürünü aldığınız için 1 kumanda ile iki ürünü de kontrol edebilirsiniz. (yani tüm kasa fanlarını)

Veya daha ucuza 8 fan bağlantısı olan bu ürünü de alabilirsiniz. (sizde 9 tane olduğu için yine yetmeyecek) Kumandası var mı bir fikrim yok ama.
8-pin ile kastınız nedir anlamadım. Tek 8-pin kablo yok. 4 pin fan soketi ve 3 pin ARGB soketi var.

İlk sorunuza gelirsek, kontrolcünün 1 soketi çoklanmış istediğiniz kadar fanı destekler. (aşırıya kaçmadıkça)
Yani 3 fanı birleştirip tek soketten vermeleri hiçbir şeyi değiştirmiyor.

İkinci sorunuz için 8-pin'den kastınızın ne olduğunu açıklar mısınız? 8 pinli bir fan soketi görmedim daha önce.

Fotoğraftaki gibi birleşiyor ben de ilk defa gördüm.

Dosya Ekleri

• IMG_6523.jpeg
    IMG_6523.jpeg
    86,5 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_6522.png
    IMG_6522.png
    583,8 KB · Görüntüleme: 26
Açıkçası bu soketi ilk defa görüyorum. Bu markaya özel bir soket olabilir belki. 7 pinli soket ile işiniz olmayabilir çünkü fan bağlantısı 3 pin ARGB ve 4 pin fan soketi ile yapılır. Kutudan 7 pinden 3 - 4 pine çeviren bir kablo çıkmadı mı?

Bunun gibi.

Çıktı fakat sadece 2 adet. Bir üçlüyü bozup üst egzoza takacağım için 1 adet daha gerekiyor. Nereden temin edeceğimi de bilmiyorum. O yüzden sormak istedim. Ama benim kafamdaki en önemli sorun yanıt buldu gerisi önemli değil iade de edebilirim. Kontrolcünün bir soketi 3 fan destekleyebiliyormuş gerisi önemli değil. Forumlarda anakarttaki 5V 3pin soketi kaç adet destekler tarzında sorulara gelen yanıtlar genelde 2 adet veya 3 adeti tavsiye etmeyen yanıtlardı o yüzden tekrar emin olmak istedim.

Çıktı fakat sadece 2 adet. Bir üçlüyü bozup üst egzoza takacağım için 1 adet daha gerekiyor. Nereden temin edeceğimi de bilmiyorum. O yüzden sormak istedim. Ama benim kafamdaki en önemli sorun yanıt buldu gerisi önemli değil iade de edebilirim. Kontrolcünün bir soketi 3 fan destekleyebiliyormuş gerisi önemli değil. Forumlarda anakarttaki 5V 3pin soketi kaç adet destekler tarzında sorulara gelen yanıtlar genelde 2 adet veya 3 adeti tavsiye etmeyen yanıtlardı o yüzden tekrar emin olmak istedim.

Mesela Lian Li fanlarda tek kablo kullanılır. 3 fan birbirine mıknatıs yardımıyla bağlıdır. Hepsi tek tek kablo ile de kullanılabilir ama adamlar kablo karmaşıklığı olmasın diye 1 kablo ile 3 fanı da besler. Yani bir sorun olmaz kullanabilirsiniz.

Ekstradan o kabloyu Türkiye'de bulamazsınız sanırım. Biraz baktım ama bulamadım ben. Yine de araştırmayı deneyin.

Mesela Lian Li fanlarda tek kablo kullanılır. 3 fan birbirine mıknatıs yardımıyla bağlıdır. Hepsi tek tek kablo ile de kullanılabilir ama adamlar kablo karmaşıklığı olmasın diye 1 kablo ile 3 fanı da besler. Yani bir sorun olmaz kullanabilirsiniz.

Ekstradan o kabloyu Türkiye'de bulamazsınız sanırım. Biraz baktım ama bulamadım ben. Yine de araştırmayı deneyin.

Teşekkür ederim tekrardan. Ben Türkiye'de değilim zaten de Avrupa'da da yok sanırım. Biraz daha araştıracağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı