Depremzedelere Allah'tan tez vakitte şifalar diliyorum.
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar toplayacak bir arkadaşıma yardım ediyorum. RGB konusunda takıldık. Kasanın, RAM'lerin, soğutucunun vs. RGB ve ARGB olmasının ne farkı oluyor?
İkinci olarak da kasa ve soğutucu ARGB olsa RAM'ler RGB olsa nasıl bir durum oluyor? Şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar.
ARGB, Adreslenebilir RGB yani kontrol edilebilir RGB demek oluyor, kendiniz istediğiniz gibi rengini vs ayarlayabilirsiniz. İkinci dediğinize gelince bir sorun olmaz, yüksek ihtimalle hepsi farklı markaysa zaten kontrolcüleri de farklıdır.
ARGB adreslenebilir yani her bir LED'i ayrı ayrı kontrol edebildiğiniz modeller. RGB olanlarda ise çipe yazılı animasyonlar haricinde ayrı ayrı LED'lerin rengini değiştiremezsiniz.
Corsair 16GB(2x8) Vengeance RGB RS 3600mhz CL18 DDR4 Ram (CMG16GX4M2D3600C18) fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Hocam bu RAM'ler RGB, yani çipine belli bir animasyon kazınmış(Rainbow) ARGB olsaydı siz özel bir yazılım ile içindeki her bir LED'i farklı renklerde ayarlayabilirdiniz.
Yani yanlış anlaşılmasın RGB olanında rengini değiştirebilirsiniz fakat dediğim gibi ARGB kadar detsylı değiştiremezsiniz.
Hocam bu RAM'ler RGB, yani çipine belli bir animasyon kazınmış(Rainbow) ARGB olsaydı siz özel bir yazılım ile içindeki her bir LED'i farklı renklerde ayarlayabilirdiniz.
Yani yanlış anlaşılmasın RGB olanında rengini değiştirebilirsiniz fakat dediğim gibi ARGB kadar detsylı değiştiremezsiniz.