ARGEM Lisesi nasıldır?

• Konuyu başlatan açım
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 81

açım

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Görünüşe göre bir yakınımın kızının önümüzdeki sene ARGEM lisesine girme ihtimali var. Fakat ufak çaplı araştırmamızın sonucunda fark ettik ki burası hakkında internet üzerinde çok az bilgi var. Burada okuyan veya çocuğunu okutan birileri varsa birkaç soru sormak istiyoruz. Alaka gösterenlere şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın bir arkadaşım okuyor, yatılı okul 2 haftada 1 dışarı çıkma hakları var. Bilsem öğrencileri gidiyor diye biliyorum. Sınavları vardı onu geçmen lazım LGS'den sonra yani oraya 1 sene çalışıp girmiyorlar gerçekten küçüklükten beri çalışma alışkanlığı olanlar ya da zekiler. Ben de giderdim sınava girseydim ama kendim istemedim. İmkanları geniştir, özel okul gibi.

Yakın bir arkadaşım okuyor, yatılı okul 2 haftada 1 dışarı çıkma hakları var. Bilsem öğrencileri gidiyor diye biliyorum. Sınavları vardı onu geçmen lazım LGS'den sonra yani oraya 1 sene çalışıp girmiyorlar gerçekten küçüklükten beri çalışma alışkanlığı olanlar ya da zekiler. Ben de giderdim sınava girseydim ama kendim istemedim. İmkanları geniştir, özel okul gibi.
Evet kriterlerini biliyorum, dolayısıyla verdikleri eğitimin kalitesinden şüphem yok. Zaten güncel derdimiz verilen eğitimden ziyade çocukların oradaki temel yaşam şartları. Mesela yurtlar okulun içinde mi, değilse ne kadarlık mesafede, müfredatın biraz farklı olduğunu biliyoruz, dolayısıyla dersler kaçta başlayıp bitiyor, çocuklar kaçta girip kaçta çıkıyorlar, herhangi bir teknoloji ve iletişim kısıtlaması var mı, okul binası ve yurtların imkanları neler gibi. Belki okuyana önemsiz sorular gibi gelecek ama oraya küçük bir kızı yatılı yollayacağız sonuç olarak. Böyle ayrıntılara takılmamızı mazur görün. Cevabınız için ise şimdiden teşekkürler.

9.00-15.30 olması lazım saatlerin, Yurtlar okul içinde diye biliyorum. Diğerli hakkında çok bilgim yok çünkü fiziki olarak gitmedim bunların bir kısmına da giderek ya da okul ile telefondan konuşarak öğrenmek daha doğru olabilir. Bir de neden Argem Lisesi acaba LGS puanı da yüksektir bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı