ARGEM nasıl bir yer?

Rataberg

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, bu sene ARGEM'e önerildim çağırılıcağım büyük ihtimal. Fakat araştırsamda hala tam olarak anlatan yok. Biliyorum biraz gizli tutuluyor. Yine de orada okuyup yüzeysel bir biçimde anlatabilecek var mı?

Bir süredir argemde öğrenciyim. Bir arkadaş da aynı soruyu sormuştu burada. Ona attığım cevabı atayım, ekstra sorun varsa sor.
Öğretmen öğrenci ilişkisi gayet iyi, rastgele dersine bile girmeyen bir hocayla sohbet edebilirsin veya yardımları dokunur vs. okuklun kendi içinde bir samimiyeti var. Dönemcilik vesaire yok, çok öğrenci olmadığından herkes birbiri ile kaynaşmış zaten. 2017'de kurulduğundan dolayı idare, sistem çok oturamadı hala, sadece o sıkıntı. Klüpler, atölyeler çok iyi işlemiyor bazıları dışında. Öğrencilerin yönettiği kadarıyla işliyor. Müfredat biraz daha hızlandırılmış, sınıflar az kişi olduğu için hocalar birebir ilgilenebiliyor. 10 dakikada anlayacağın dersi 10dk işliyor kimsenin sorunu yoksa geçiyor hocalar zaman kaybı olmuyor. Zaten hem az kişi olduğundan hem zeka farkından derslerin kalitesi öğrenciler sayesinde de artıyor. Hocaların neredeyse hepsi başarılı hocalar. Okulun üniversite başarıları da gayet iyi, dereceye giren çok öğrenci var. Akademik açıdan bu kadar bahsedeyim fakat dediğim gibi yeni bir okul olduğundan kurslar, atölyeler pek oturmamış. Öğrencilerin kendi yardımı ile işleyen kurslar var. Mesela bateri var fakat bateri hocası yok, öğrenciler kendi aralarında birbirlerine öğretiyorlar. Ve lisansın bile olsa genelde bir spora devam etmen zor oluyor. Haftada bir gün çarşı izni var onun dışında okuldan çıkamıyorsun, market izinleri var günlük veya haftalık. Yurtlar çoğu yurda göre gayet güzel fakat dediğim gibi aşırı iyi kolej gibi bir okul bekleme. Kendi çapında ilerleyen bir devlet okulu. Yüzdeliğin vs iyiyse başka okullara gitmeni öneririm. Çünkü okulun öğrenci ortamı, samimiyeti vs dışında pek bir artısı yok geneli zeki insanlardan kaynaklı. Az kişi olması, idare, izinler açısından çok sıkıntı çıkabiliyor. Puanın iyiyse gelme derim ama kampa git kabul alırsan karar verirsin daha fazla kişiye danışıp. İyi forumlar.

Bende argem öğrencisiyim. Okulda bir kere yemekler ücretsiz olmasına rağmen güzel yurt ortamı falan iyi imkanlar iyi biraz ağır ama yine de güzel. Seramik atölyesi, resim sınıfı, müzik sınıfları ve atölyeleri, seçmeli atölyeler, yabancı dil atölyeleri hatta İngiltere'den gelen bir İngilizce öğretmeni bile var ve atölye giriyor. 2 ders sınıflar 10 kişi civarı. Az sınıf var zaten. Her dönem 2-4 arası falan. Onun dışında alnı büyük yarışmalara katılınıyor. Hafta sonları evci var. Hafta içi liseliler çarşı izni var. Ortaokul salı ve perşembe (5. ve 6. sınıflar) okulun pek çok ödülü var. Arkada yeteri kadar büyük bir bahçe var fakat erkekler için okuldan yurt kapısına geçiş 16:30-15:00 arası açılır. Bazen biraz gecikir. Kampüs ile yurt arasında bir sokak bulunur. Yokuşu fazladır. Yukarı çıkmak eziyettir ama çıkınca gelen rahatlık çok güzeldir. Yeni bilişim sınıfları ayarlandı okul yönetimi ve ara öğünler eskiye göre daha iyi. Ortamı hem yardımlaşma hem eğlence açısından iyi ve pek çok kedi var (önemli yoksa kedi yetmezliğinden hayatınızı kaybedersiniz, mama almayandan haraç keserler mama 14₺ haraç 20). Okul daha iyi. Eskiye göre yenileniyor. 8. sınıflar LGS için akşamları yukarıda kampüste etüt yapıyor. Daha fazla bilgi için Vikipedi sayfasına bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Hatayli_Developer @yeizy132
Merhaba, bize de oğlum için lise daveti geldi ve bir araştırma yapıyorum bazı endişe verici haberler okudum dışarıya kapalı bir okul müfredatı gizli tarikatlara yapılan protokoller ve intihara sürüklenen çocuklar diye devam eden beni ciddi anlamda endişelendiren yazılar okudum sizin okulla ilgili paylaşacağınız bir şey olursa cok sevinirim iyi günler dilerim

@Hatayli_Developer @yeizy132
Merhaba, bize de oğlum için lise daveti geldi ve bir araştırma yapıyorum bazı endişe verici haberler okudum dışarıya kapalı bir okul müfredatı gizli tarikatlara yapılan protokoller ve intihara sürüklenen çocuklar diye devam eden beni ciddi anlamda endişelendiren yazılar okudum sizin okulla ilgili paylaşacağınız bir şey olursa cok sevinirim iyi günler dilerim
Merhaba, eskiden okulun gizliliğine çok önem veriliyordu. Haber kanalları da bunu kullanarak yalan haberler yapıyorlardı. Tarihlere bakarsanız hepsi eski haberler. Endişe etmenize gerek yok. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz.

çok teşekkür ederim ilgi ve alakan için şu an için oğluma konuyu açmadım bu hafta çok iyi hazırlanamadığı lgs sınavına girecek sonrasında durumu konuşup değerlendireceğiz. ergenlik çağında, duygusal anlamda biraz içine kapanık ve herkesle iletişim kurmayı çok seven bir çocuk değil özgürlüğüne ve yalnızlığına çok düşkün biri, bir çok ihtiyacını karşılamak konusunda çok becerikli sayılmaz bu anlamda ilk zamanlar çok zor geçecek. şimdilik şu soruların cevaplarını merak ediyorum.

• okula kabul edilip eğitime başladıktan sonra ayrılmak istersek bir problem çıkar mı? ayrıca bir yerde ayrıldıktan sonra istediğimiz bir fen lisesine bile gidebileceğimizi okudum.
  • hafta da bir gün izin var ayrıntısı nedir?
  • beslenme konusunda hazır gıda ve abur cubur gibi sağlıksız bir beslenme alışkanlığı var. bazen okul yemeklerini yemek istemezse dışarıdan bir yerden alternatif bir şeyler temin edebilir miyiz?
  • market vb htiyaçları için gün aşırı izin alabilir mi? ne şekilde oluyor?
  • okuma zamanlarında kendi tercih ettiği kitapları mı okuyacak yoksa okul yönetiminin sunduğu kitapları mı tercih edecek?
  • günlük program nedir? hafta içi hafta sonu? kalkış ders mola etüt ve yatış saati gibi?
  • kişisel olacak ama sizin argem maceranız ne durumda? bittiyse devamında ne yapıyorsunuz?

çok fazla yazdım ama gerçekten ebeveyn olarak bu kararı vermek çok zor ve emin olmak istiyorum? oğlum için en iyisini bulmaya çalışıyorum. çok teşekkür ederim. görüşmek üzere...

çok teşekkür ederim ilgi ve alakan için şu an için oğluma konuyu açmadım bu hafta çok iyi hazırlanamadığı lgs sınavına girecek sonrasında durumu konuşup değerlendireceğiz. ergenlik çağında, duygusal anlamda biraz içine kapanık ve herkesle iletişim kurmayı çok seven bir çocuk değil özgürlüğüne ve yalnızlığına çok düşkün biri, bir çok ihtiyacını karşılamak konusunda çok becerikli sayılmaz bu anlamda ilk zamanlar çok zor geçecek. şimdilik şu soruların cevaplarını merak ediyorum.

• okula kabul edilip eğitime başladıktan sonra ayrılmak istersek bir problem çıkar mı? ayrıca bir yerde ayrıldıktan sonra istediğimiz bir fen lisesine bile gidebileceğimizi okudum.
  • hafta da bir gün izin var ayrıntısı nedir?
  • beslenme konusunda hazır gıda ve abur cubur gibi sağlıksız bir beslenme alışkanlığı var. bazen okul yemeklerini yemek istemezse dışarıdan bir yerden alternatif bir şeyler temin edebilir miyiz?
  • market vb htiyaçları için gün aşırı izin alabilir mi? ne şekilde oluyor?
  • okuma zamanlarında kendi tercih ettiği kitapları mı okuyacak yoksa okul yönetiminin sunduğu kitapları mı tercih edecek?
  • günlük program nedir? hafta içi hafta sonu? kalkış ders mola etüt ve yatış saati gibi?
  • kişisel olacak ama sizin argem maceranız ne durumda? bittiyse devamında ne yapıyorsunuz?

çok fazla yazdım ama gerçekten ebeveyn olarak bu kararı vermek çok zor ve emin olmak istiyorum? oğlum için en iyisini bulmaya çalışıyorum. çok teşekkür ederim. görüşmek üzere...
Ayrılmak isterse hiçbir sıkıntı çıkmaz, tamamen sizin kararınız.
Evci izni için cuma çıkıp pazar akşamı veya önemli bir durum varsa pazartesi sabahı okula dönebiir, evci değilse liseler için cumartesi günleri 9dan 19a kadar çarşı izni var.
dışarıdan yemek söylenebiliyor fakat bazen saat düzenlemeleri oluyor. ama serbest.
erkekler her gün market iznine çıkabiliyor bildiğim kadarıyla, kızlar için haftada 1 veya önemliyse izin alıp çıkabilir dilekçe ile.
okuma zamanından kastınızı anlamadım..
sabah 8de yurttan çıkacağı şekilde uyanması gerekiyor oğlunuzun, ders saatleri her snee değişebiliyor kesin konuşamam. saat 7.30 ve 9 arası zorunlu etüt var, 11 de yatış.
şahsi olarak ben okulu seviyorum, fakat kişiden kişiye değişir. okuyorum hala.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı