Ariva AV nasıldır?

Hangisini denemeliyim?

• Oy verenlerin toplamı
    8
Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bir arızadan dolayı Kaspersky Free, McAfee, Bitdefender Free indiremiyorum ve sorun hala çözülemedi. Şimdi ise COMODO IS kullanıyorum ancak 5400 RPM HDD kullandığım için bilgisayarda ciddi yavaşlama oldu. Ariva ve AVG AV'yi indirmeyi denemedim ancak yüklemeyi denememe değer mi? Daha hafif bir antivirüs mü?

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu yeterli. Güvenilirliğini bilmediğiniz çalıştırılabilir dosyaları VirusTotal'de taratırsınız, olur biter.

Avira yı kastediyorsunuz galiba. 5400 RPM HDD + Windows 10 1709 ile kullanmayı bırak bilgisayarı açmak abartısız 15 dakika sürdü. Tarama vs. yapmıyordu açarken. AVG ve Avast arasında koruma olarak fark yok. F-Secure SAFE i şiddetle tavsiye ederim. Windows 10 1803 ile çok iyi koruma ve performans veriyordu. Her ay temp mail ile deneme üyeliği alıyordum.

Ben Windows 10 1909 kullanıyorum. Bilgisayarı öldürmüşüm be.

Mesele yeterli olması değil. Yeterli olduğuna bende inanıyorum ama 5400 RPM ile çalıştırmak çok zor. Sonuçta açtığım her arşiv dosyasını tarıyor. (Gerçi bazı Windows Update dosyalarını geçirmek için izin istemesi sinirimi bozuyor).
Sizce Avira+ZoneAlarm Firewall indirsem daha az yorar mı bilgisayarı?

Son düzenleme:
Mesele yeterli olması değil. Yeterli olduğuna bende inanıyorum ama 5400 RPM ile çalıştırmak çok zor. Sonuçta açtığım her arşiv dosyasını tarıyor. (Gerçi bazı Windows Update dosyalarını geçirmek için izin istemesi sinirimi bozuyor).

Yeterli dememin sebebi, videoyu izlediyseniz, gerçek zamanlı taramayı kapatıyor. Sadece Auto-Containment özelliğini açık bırakmanız Comodo'yu kısmen bir anti-exe programına dönüştürecektir. Whitelist içinde bulunan her uygulama serbestçe çalışabilirken, Comodo'nun tanıyamadığı uygulamalar sandbox içinde çalıştırılacaktır. Güvendiğiniz kurulum dosyalarını da her ihtimale karşın Virüstotal'de taratıp, sandbox dışına alarak kurarsınız olur biter. Bu şekilde HDD üzerine hiçbir yük binmez diye tahmin ediyorum.

VoodoShield'e de bir bakabilirsiniz. VoodooShield™ - The User-Friendly Toggling Computer Lock.

ZoneAlarm'a gerek yok.

@24099

@Turgineer
Merhaba. Öncelikle, bildiğim kadarıyla "Ariva" isminde bir AV bulunmuyor. Avira yazılımını mı kastediyorsunuz acaba? :)

@acv
Dediğiniz kısmen doğru olsa da bizzat AV yerini tutmaz ama.
Merhaba, bir arızadan dolayı Kaspersky Free, McAfee, Bitdefender Free indiremiyorum ve sorun hala çözülemedi. Şimdi ise COMODO IS kullanıyorum ancak 5400 RPM HDD kullandığım için bilgisayarda ciddi yavaşlama oldu. Ariva ve AVG AV'yi indirmeyi denemedim ancak yüklemeyi denememe değer mi? Daha hafif bir antivirüs mü?
Avira benim fikrimce ücretlisi ücretsiz olan versiyona göre iyidir fakat ücretsiz olanı pek tavsiye etmiyorum. Ücretsiz yazılımlarda önerdiğim belli.

ZoneAlarm ise @acv dediği gibi gerek yok.

İşletim sisteminizde arıza varsa benim tavsiyem zaten bu kadar güvenlik yazılımı yükleme ve kaldırma işlemi ister istemez sistem kararlılığını etkileyecektir bu sebeple temiz kurulum yapıp tekrardan sisteme bir güvenlik yazılımı kurmayı denemenizdir.

Avira yazılımını mı kastediyorsunuz acaba? :)
Evet. :)
İşletim sisteminizde arıza varsa benim tavsiyem zaten bu kadar güvenlik yazılımı yükleme ve kaldırma işlemi ister istemez sistem kararlılığını etkileyecektir bu sebeple temiz kurulum yapıp tekrardan sisteme bir güvenlik yazılımı kurmayı denemenizdir.
Temiz kurulum yapmak için henüz boş bir USB belleğim yok. Bu yüzden sanırım yarı yıl tatiline kadar bekliyeceğim.
Virüstotal'de taratıp, sandbox dışına alarak kurarsınız olur biter. Bu şekilde HDD üzerine hiçbir yük binmez diye tahmin ediyorum.
Tavsiye için teşekkürler.

Sanırım bir süreliğine Avira kullanıcam.
@24099 Hocam, Comodo IS için bildirim ayarları konusunda tavsiyeniz var mı? Gelen bildirimler eskisinden daha da sinirimi bozmaya başladı. Bu bildirimler sessiz bir şekilde sadece Windows 10'un bildirim haznesine gelmesi için bir ayar var mı? Sizin tavsiyeniz nedir?

Son düzenleme:
Öncelikle @Turgineer bunu sorarak @bilinçli pars'nı üzmüş oldun. Bunun cezası Chernobyl virüsüdür. Bence daha güvenilir Anti-Virüslere yönelmekte fayda var. Bedavalardan bir süre uzak durun;
Tabii, durur mu? 180;

@Firehorse MK II Baştada yazdığım gibi Kaspersky ve Bitdefender indiremiyordum. :( Halen sorun devam ediyor mu bilmiyorum ama Comodo IS hoşuma gitti ve onunla devam ediyorum. Avast'ı çok az kullanmıştım bir ara, iyi ki silmişim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı