Arkadaki aracın sollama yapması için müsait olduğunu hangi sinyalle uyarabiliriz?

The Fate

Hectopat
Çift yönlü yolda karşı yönden gelen araç olmadığı zaman arkadaki aracın sollama yapabileceğini sağa sinyalle mi yoksa sola sinyalle mi gösteririz? Mesela karşı yönden araç geliyorsa dikkatleri açıyorum ben sollama yapmaması için.

Son düzenleme:
Bence sola sinyal verilir ve yolun sağ tarafına yaklaşılır ki arkadaki kişi yolun boş olduğunu görebilsin.

Ehliyet kursunda bu şekilde uyarı yapmayın ve sizi uyaranlarada aldırış etmeyin diyorlardı. Sen kayıtsız şartsız önündekine güvenip sollamaya çıksan ve o sırada karşıdan gelen arabayla çarpışsan ?

Sen öndeki araç olarak sollayabilirsin şeklinde uyarsan ve arkadaki araba sollamaya çıktığı anda karşıdan çok süratli bir araba gelse bir anda kazaya sebep olsan?

Boşverin sollama yasağı olmayan yollarda sollama yapsınlar. Sizin arkadan geleni solla veya sollama diye uyarma sorumluluğunuz bulunmuyor.

İlla ben yapacam diyorsan 2 sol sinyal sollama 2 sağ sinyal şimdi çıkabilirsin demek. Arkadan gelenin de bu bilgiyi bildiğine güvenip kullanmak sana kalmış. Sol sinyali şimdi solla diye anlayıp sollamaya çıkabilir.

Benim bildiğim sağa sinyal karşı şerit müsait demek arkadaki arabanın sollama yapması için. Özellikle tır gibi büyük araçlar yolda yavaş kaldıkları için ve yoldaki görüşü kapattıkları için sağa sinyal vererek arkadaki aracı yönlendirirler.

Ehliyet kursunda bu şekilde uyarı yapmayın ve sizi uyaranlarada aldırış etmeyin diyorlardı. Sen kayıtsız şartsız önündekine güvenip sollamaya çıksan ve o sırada karşıdan gelen arabayla çarpışsan ?

Sen öndeki araç olarak sollayabilirsin şeklinde uyarsan ve arkadaki araba sollamaya çıktığı anda karşıdan çok süratli bir araba gelse bir anda kazaya sebep olsan?

Boşverin sollama yasağı olmayan yollarda sollama yapsınlar. Sizin arkadan geleni solla veya sollama diye uyarma sorumluluğunuz bulunmuyor.

İlla ben yapacam diyorsan 2 sol sinyal sollama 2 sağ sinyal şimdi çıkabilirsin demek. Arkadan gelenin de bu bilgiyi bildiğine güvenip kullanmak sana kalmış. Sol sinyali şimdi solla diye anlayıp sollamaya çıkabilir.
Hocam haklısınız da bazen ağır vasıta kullandığınızda arkadakine yardım maksatlı yapılabiliyor sonuçta arkadaki araç önümüzü göremiyor. Özellikle geceleri çok tehlikeli. Virajlarda yapılmaması gerekir ama düz yolda görüş mesafesi varsa sağa yanaşıp sinyal vermek daha makul.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı