Arkadaş ortamına girmek için alkol ve sigara kullanılmalı mı?

Ortamda içebilirsin ama bağımlılık kazanmaman gerek. Ben yıllardır arada içiyorum ama hiç eksikliğini çekmedim nedense. Doktorum çok nadir görülüyor dedi. Yine de sen birilerine daha cool görüneceğim diye davranma bu hayatta hiçbir zaman. Kendini zehirlerken bile içinden geldiği gibi yap. Çünkü seni seven insan seni sen olarak sevecek bunu unutma başkası olarak değil.

Anlamadım. Ne demek istediniz?

Ortamda içebilirsin ama bağımlılık kazanmaman gerek. Ben yıllardır arada içiyorum ama hiç eksikliğini çekmedim nedense. Doktorum çok nadir görülüyor dedi. Yine de sen birilerine daha cool görüneceğim diye davranma bu hayatta hiçbir zaman. Kendini zehirlerken bile içinden geldiği gibi yap. Çünkü seni seven insan seni sen olarak sevecek bunu unutma başkası olarak değil.
Alkol iyi bir şey mi? Neden kullanılıyor?

Alkol evet keyif veriyor, aynı şekilde sigara da öyle. Fakat bu kısa süreli olan bir durum. Eğer bir derdin varsa kısa süreliğine kafanı dağıtmana işe yarıyor fakat o sorunun o alkolu veya sigarayı içtikten sonra düzelmeyeceği için içmek deli saçması. Yukarıdakiler dinden bahsetmiş :D Din boyutundan öte, insan dini düşünerek bu tarz şeylerden geri durmak yerine kendisini düşünerek geri dursa, sadece alkol ve sigara değil diğer konularda da faydalı olur.
Arkadaş grubunun böyle bir şey istemesi zaten başlı başına saçma bir durum. O tarz insanlara bulaşmamak en iyi yoldur.
Kısacası alkol ve sigara; para, sağlık, sosyallik kaybettirir. Tamamen uzak durulması gerek.

Genç dostum alkol, sigara vb tütün ürünlerinden mümkün olduğunca uzak dur. Bu ürünler vücutta kısa bir sürede hiç çaba saf etmeden dopamin elde eder. İlk başlarda güzel gelir sonra bir bakmışsın ki hayatın mahvolmuş. O sana tavsiye veren arkadaşların ile de pek samimi olma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı