Arkadaşı, dostu olmayanlar hayatından memnun mu?

Arkadaşım var ama hic biriyle dost değilim öyle biri çıkmadı daha karşıma ve hic memnun degilim. İnsan icini dokecegi ya da eglencesini paylasacagi birini ariyor.

Teşekkür ederim hocam. Okulum olmadığında babamın işi var ise onunla beraber çalışıyorum da, hiç öyle futboldur vs. merakım yok. Küçükken bütün gün dışarıdaydım, çok eğleniyordum. Şimdi bütün gün masa başında oturan bir ot gibi hissediyorum kendimi, hayatın tadını nasıl çıkaracağımı gerçekten bilmiyorum, çok özgüvensizim.
Hiç kendini zorlama derim. “Hayatın tadını çıkaracağım” diyerek insanın kendisini yapmak istemediği şeyleri yapmak zorunda hissetmesi çok sıkıntılı bir durum. Akışına bırakmak lazım. Asıl macera lisede ve hatta üniversitede başlıyor. Ben özellikle lisede çok eğlenmiştim. İşin sırrı bazen çılgınlık yapmakta. Okuldan çok kaçmışlığım da vardır (sınıfta kalma sınırına gelecek kadar) :) O zamanlar yanlıştı ama şimdi iyi ki yapmışım diyorum. Lisede ve ünide çok kez bu şekilde normalde yapılmaması gereken ama güzel anılar biriltiren şeyler yaptım. Güzel anılar biriktirdim. Kastettiğim bu aslında. Hep kuralcı değil de, fırsat doğduğunda terso işleri de kaçırmamak lazım. Bunlar hep ileriki yıllar için anı biriktirmeyi sağlıyor.

Not: Bu arada özgüven yıllar içinde, karakter oturdukça artar, merak etme.

@thelonelyisland Ben de lisedeyim şu an hocam, fakat gerçekten aptal insanlar ile dolu okul. Sigaracısı desen dolu, serserisi var, her olayda kavgaya atılmak isteyenler var, amacı insanları rahatsız etmekten başka bir şey olmayanı var, 8 yaşında çocuk gibi davrananı var, söylediklerini kelime kelime başkalarına iletenler say say bitmez hocam. Arkadaş edinemiyorum bir kız ile ilişki kursam diyorum, karşı taraf benden ayrılır ise daha kötü olmaktan korkuyorum. Bence benim için en sağlıklısı hedeflerimin peşinden koşmak olacak hocam. Size de tekrar teşekkür ederim.

Daha doğru düzgün dostum var olduğunu zannetmiyorum. Arkadaşsızlıkta belli bir süre dayanabilsen de belli süre içerisinde bir şekilde birileriyle iletişim kurmak muhatap olmak zorunda kalıyorsun. Açıkcası dümenden 15 arkadaşın olacağına 1 tane geçirdiğin vakit içerisinde sağlam birini bulsan yeterli oluyor. (Okul-Mahalle-Cami)

Konuyu hortlatma zamanı gelmiş :) Şimdi düşününce hayatım boyunca hiç dostum olmamış. Çok arkadaşım gelip geçti, zamanında dostum diyordum ama onlara da içimi dökemiyordum. En iyi dostum her zaman kendim oldum çünkü hep içime kapandım. Soruna gelirsek; hiç memnun değilim. Mecburen evde oturuyorum yıllardır. Sorunun bende değil de çevreden olduğunu düşünüyorum çünkü millet alkol, sigara, karı kız muhabbeti yapan adam arıyor. Onlar da bende yok. Bu saatten sonra da dostumun olacağını zannetmiyorum.

Konuyu hortlatma zamanı gelmiş :) Şimdi düşününce hayatım boyunca hiç dostum olmamış. Çok arkadaşım gelip geçti, zamanında dostum diyordum ama onlara da içimi dökemiyordum. En iyi dostum her zaman kendim oldum çünkü hep içime kapandım. Soruna gelirsek; hiç memnun değilim. Mecburen evde oturuyorum yıllardır. Sorunun bende değil de çevreden olduğunu düşünüyorum çünkü millet alkol, sigara, karı kız muhabbeti yapan adam arıyor. Onlar da bende yok. Bu saatten sonra da dostumun olacağını zannetmiyorum.
1 sene geçmiş de olsa çok küçükmüşüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı