Arkadaşım T.C kimlik bilgilerimi bana gönderdi

Chesmai

Hectopat
Merhaba kısa süre önce bir arkadaşımla ciddi bir şekilde kavga ettik ve kendisi aileminde dahil olmak üzere T.C. kimlik numarasindan tut acik adrese kadar pek cok seyi bana atti . Bu bilgilerle ne yapabilir ya da ne gibi bir önlem alabilirim? Sadece pek bi bilgim yok ve merak ettim. Ucu bana dokunabilir mi?

Pide göndermek dışında falan pek bir şey yapamaz diye biliyorum.
(TC seri numarası falan var ise ve kullanmaya çekinmezse orasını bilemeyeceğim artık.. hakkında şikayette bulunursanız zaten bir daha yapamaz.)

Mernis Data'nın yayılmasından sonra ad soyad ile herkesin T.C. Kimliği bulunabiliyor büyük ihtimalle reşit olmadığınız için çok bir şey yapamaz.

tc kimlik çok önemlidir farlı şeyler sizin kimliğiniz üzerine hesap açabilir yada satın alabilir ama hemen endişelenmeyin. bu bir siber suça girdiği için polislere herhangi bir kanıt kaynağı varsa verin.

Bu bir suç. Arkadaşınızı şikayet edin.

Mernis Data'nın yayılmasından sonra ad soyad ile herkesin T.C. Kimliği bulunabiliyor büyük ihtimalle reşit olmadığınız için çok bir şey yapamaz.

Ailesinin de kimlik bilgilerini adreslerini vs atmış. En azından rahatsız verici bir durum. Boş ver denmemesi gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…