Dostum maalesef tüm Türkiye'nin bilgileri yayıldı. Yani sadece konu sahibinin değil senin, benim de bilgilerimiz her yerde var. Fakat bu bilgiler ile neredeyse hiçbir şey yapılamadığı için böyle diyorum.
Yemeksepeti'nden onun adına hesap açıp evine kapıda ödemeli tam iskender söylemek dışında hiçbir şey yapamazlar. Csd'ye bile kayıt olurken sen T.C.'ni ve tüm her şeyini doğru girip doğum gününü ya da başka bir şeyini yanlış girdiğinde yanlış olduğunu söylüyor. Basit Counter-Strike hosting firmaları bile senin isminden soyismine ve doğum tarihine kadar harfi harfine biliyorken ve hepsi veritabanında bulunup eğer yanlış girdiğinde kaydını kabul etmiyorken tüm vatandaşların bilgileri bu kadar açıkken devlet de bunun önlemini alıyor.
Bağlıyacağım yer şu. Geçen seçimde oy kullanan herkesin bilgileri sızdırıldı. Eğer geçen seçim oy kullanmamışsa çok daha ciddi yerlerden ele geçirmiş olabilir. Egm gibi..
Kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme, yayma veya ele geçirme suçunun cezası 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır (TCK md. 136). Suçun konusunun, nitelikli cinsel saldırı suçu mağdurunun veya mağdur çocuk ifadelerini içeren kayıt ve görüntüler (CMK m.236/5-6) olması halinde verilecek ceza bir kat artırılır.
Burada veri var bende isterseniz atayım şunu yapayım bunu yapayım falan diyorsunuz. Ekran görüntüsü alınıp şikayet ederse biri başınız sağlam ağrır.
Ustam gorebildiği bilgileri biliyorum. En son seçimde oy kullanılan kişilerin bilgileri her yerde var şu an. Ayrıca yeni kimlik çıkardığınızda T.C. niz değişmiyor bilginize
Dostum, yeni kimlik çıkartmak demek, aynı zamanda "eskisini kaybettim" demektir. Hayatında kimlik değiştirmedin sanırım? Sebep söylüyorsun değil mi? (Kaybettim / çalındı vs ve para cezası ödüyorsun) Böylece kimlik kayıpken, kayıp olan kimliğinle işlenen suçtan sen meshul değilsin. Seri numaraları ve kimliğin çıkış tarihleri bunun için vardır. Bilginize.
Dostum maalesef tüm Türkiye'nin bilgileri yayıldı. Yani sadece konu sahibinin değil senin, benim de bilgilerimiz her yerde var. Fakat bu bilgiler ile neredeyse hiçbir şey yapılamadığı için böyle diyorum.
Valla herkes birşey biliyorum sanıyor. Ben içinde hiç olmadım ama bu sanal denilen alem cidden tehlikeli. Ve bu tehlikeli şeylerin en çıtırı / normali TC no.