Arkadaşım T.C. kimlik numaram ile adresimi buldu

Ben yapılabilecek bir şey söyledim bile. Adamın banka hesabını boşaltması için 1 hafta evde olmadığı süreyi tutturması yeterli.
Bir banka hesabı mevcut değil ve ikilinin de on sekiz yaşının altında olduğu konuşmalardan ve yapılanlardan çok belli olsa bile içinde olabilecek para 300-400TL'nin üzerinde değildir. Benimde böyle bir arkadaşım vardı hatta benden iki yaş daha büyüktü aramız açıldığında böyle bir maymunluk yapmaya kalktığında evime polis yollamıştı sahte ihbarla olayı anlattık şikayetçi olduk daha önceden konumu gibi şeyleri bildiğimden bunları da vermiştim kabak gibi ortaya çıktı ve ortak arkadaşlarımızdan birine anlatmış üç gün nezarethanede tutup inkar edince salmışlar. VPN ile Yeni Zelanda'ya bağlanmak yetmiyor. :/

Tabii ki emniyete bildirin. Nüfus kartınızı kaybettiğinizi düşünün ne yapıyorsunuz? Gidip değiştiriyorsunuz. Sebep? Birisi eskisiyle birçok şey yapabilir. Şu anda da aynı şey geçerli. Kimliğiniz alelade internette birilerinin elinde dolaşıyor. "başına bir şey gelmez" diyenlerin ya yaşı küçüktür ya da mağarada yaşıyordur.

Kesinlikle böyle bir konuda nasıl herhangi bir bela almıcanın garantisini bilebilirsinki.

Mernis data sızıntıları ile bir şey yaptığını zannediyor. Bilmiyor ki bu bilgileri kullanmak yasak. Günümüzde bu bilgilere herkes erişebilir. Söz konusu devlet olunca veriler güvende (!).

Yaş soranlar olmuş yaş 15.

Arkadaş şey dedi 5 yıllık dostumsun niye bir şey yapayım? Hemen gidip karakola haber vermişsin , görüşmeden sonra daha görüşmeyelim dedi. Karakola falan vermedim nasıl aldığını öğrenmek için demiştim.

Yaş soranlar olmuş yaş 15.

Arkadaş şey dedi 5 yıllık dostumsun niye bir şey yapayım? Hemen gidip karakola haber vermişsin, görüşmeden sonra daha görüşmeyelim dedi. Karakola falan vermedim nasıl aldığını öğrenmek için demiştim.

Biz de ilk yakın arkadaslara atardık T.C'leri. 'konko tcno boldom' falan diye de amaç zarar vermek değil zaten bir nevi sakalaşmak. Heyecan işte. Ciddi bir durumda da CİMER'e şikayette bulunursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana bir ekran görüntüsü attı. İçinde T.C. Anne baba adı, mahalle, sokak, şehir, ilçe, iç kapı no, no falan var. Bu işlerle ilgilenen biri panel kullandığını falan söylemişti. Nereden bulmuş olabilir? Sıkıntı çıkar mı? Yaklaşık 5 yıllık arkadaşım.

Ben senin yerinde olsam direkt polise verirdim muhtemelen başkalarını tehdit ediyordur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı