Arkadaşım tarafından kişisel bilgilerim yayılmakla tehdit edildim

Squ7373

Decapat
Daha fazla  
Bugün yaşanan bir olayı anlatacağım. Bir arkadaş sosyal medyaya girerken şifresi açık belli oluyordu ve ben bunu gördüm. Beni fark ettiğinde tüm ailemin bilgilerini yaymakla tehdit edip ailemin sosyal medyalarından fotoğraflarını bulmakla beni tehdit etti. Kendisi okulda her Instagram'ı çalabildiğini anlatıyor. Sizce çalabilir mi? T.C. ile bir şey yapılır mı?

Bugün yaşanan bir olayı anlatacağım. Bir arkadaş sosyal medyaya girerken şifresi açık belli oluyordu ve ben bunu gördüm. Beni fark ettiğinde tüm ailemin bilgilerini yaymakla tehdit edip ailemin sosyal medyalarından fotoğraflarını bulmakla beni tehdit etti. Kendisi okulda her Instagram'ı çalabildiğini anlatıyor. Sizce çalabilir mi? T.C. İle bir şey yapılır mı?

Hocam MERNİS data varsa şahısta tcnizi bulabilir.

Çalar ama çaldığıyla kalır; T.C. NO'yu da bir yerlerine sokar çünkü hiç birşey yapamaz bulduğu halde. Böyle tiplere yumrugu çakacaksın, bak bakalım bir daha yanına yaklaşıyor mu. Sen de şifreyi kimseye söyleme olsun bitsin.

Bugün yaşanan bir olayı anlatacağım. Bir arkadaş sosyal medyaya girerken şifresi açık belli oluyordu ve ben bunu gördüm. Beni fark ettiğinde tüm ailemin bilgilerini yaymakla tehdit edip ailemin sosyal medyalarından fotoğraflarını bulmakla beni tehdit etti. Kendisi okulda her Instagram'ı çalabildiğini anlatıyor. Sizce çalabilir mi? T.C. İle bir şey yapılır mı?

Şikayet ederseniz uğraşmaz ceza verip geçerler muhtemelen.

Böyle durumlar nasıl olabiliyor anlamıyorum, yaş farkından dolayı bana garip geliyor olabilir ama saygı sevgiye ne oldu? Ben olsam karşımda konuşturmazdım bile yani şiddet yanlısı değiliz ama hayırdır kardeşim ne cüret böyle konuşabiliyor yani?

Hesap çalma konusunda da en üst önlemleri almanız gerektiğini hatırlatayım.
Bir tek o sıkıntı yapabilir, onun için de siber şube ile iletişime geçmeniz yeterli. Ben de buna benzer bir durum yaşamıştım, siber şube önceden çok yetkili bir yerdi ve direkt işi bitirebiliyordu, hala öyle mi bilmiyorum ancak direkt çözülmüştü mesele.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı