Arkadaşımın aldığı CYBER-1650S sistem

Benim aldığım ve ayrıca ona önerdiğim sistem: Pollux 3T-10 | Game Garaj [1650 süper+10100f+240gbsdd]

1650 Super yok yalnız burada. Eklesenilse bile minimum 2000 TL ek ücret çıkıyor ve 7500 TL'ye hiç alınmaz. Bir de bahsedilen hayali RTX 2060'lı sistemler var ki en son gördüğümde 9000 TL seviyesine satıyorlardı.

Bence günümüz koşullarında anlaşılabilir bir tercih. En fazla "kardeşim 2023'ü bekle stok gelecek" denilebilir buna karşı. Ocak ayında millete aldırmadılar Mart'ta stok gelecek diye şimdiki durum da bu.

Yüksek bütçede sistem almak mantıklı. Ekran kartıyla aynı fiyata hazır sistem alınabiliyor.

Düşük ve orta bütçe bayağı sıkıntıda. Hazır sistemler de pahalı, ayrıca alınan kartlar da pahalı.

Bekleme işi de bir yere kadar. Ucuzladıkları yok, mecbur alıyorlar artık insanlar.
Paranın ülkemizde kolay kazanılmadığı düşünülürse ederi 4000 TL edecek sistemi 6500 TL'ye almak... Eee beklemek daha mantıklı bana kalırsa. Ya da ekran kartı dışındaki parçaları alıp ekran kartı olarak 2. elden idare edecek bişey almak daha iyi sanki.

Paranın ülkemizde kolay kazanılmadığı düşünülse ederi 4000 TL edecek sistemi 6500 TL'ye almak... Eee beklemek daha mantıklı bana kalırsa.
Bekledikçe fiyatların daha da kötüye gittiği de bi' gerçek. Bekleme imkanı olanlara beklemesini söylüyoruz zaten düzelme ihtimaline karşı ama artık bilgisayar sahibi olmak isteyen birisine bekle dendiğinde ister istemez sinirleniyor. :D

Bekledikçe fiyatların daha da kötüye gittiği de bi' gerçek. Bekleme imkanı olanlara beklemesini söylüyoruz zaten düzelme ihtimaline karşı ama artık bilgisayar sahibi olmak isteyen birisine bekle dendiğinde ister istemez sinirleniyor. :D

Bekleyin lafları elde patlayınca ciddiye de alınmıyor artık. Ben Ocak'ta birisine 2200 TL'ye 1650 Super ROG Strix aldırdım mutlu mesut takılıyor. Aynı konuda "Mart'ta stok gelecek, o fiyata 1660 Super alınır" diyenler de kayıp. Youtube'da birisi sallıyor izleyenler de Tanrı'nın sözüymüş gibi inanıyor. Üzücü açıkçası.

Bekleyin lafları elde patlayınca ciddiye de alınmıyor artık. Ben Ocak'ta birisine 2200 TL'ye 1650 Super ROG STRIX aldırdım mutlu mesut takılıyor. Aynı konuda "Mart'ta stok gelecek, o fiyata 1660 Super alınır" diyenler de kayıp. YouTube'da birisi sallıyor, kalanlar da tanrı'nın sözüymüş gibi inanıyor. Üzücü açıkçası.

Aynısı bana da oldu bekleseyedim daha pahalı olurdu şu an mutluyum istediğim oyunları oynuyorum.

Bekleyin lafları elde patlayınca ciddiye de alınmıyor artık. Ben Ocak'ta birisine 2200 TL'ye 1650 Super ROG Strix aldırdım mutlu mesut takılıyor. Aynı konuda "Mart'ta stok gelecek, o fiyata 1660 Super alınır" diyenler de kayıp. Youtube'da birisi sallıyor izleyenler de Tanrı'nın sözüymüş gibi inanıyor. Üzücü açıkçası.
Öyle gerçekten, güya bu aylarda 3060Ti stokları düzelip fiyatlar düşecekti. Galiba sistemime mahkum kaldım ama bana yetiyor ve mutluyum.

Bu sorunları yaşamamamızın temel sebebi üretici firmalar. Sözde Mining için sınır koyacaklardı oyuncular için olacaktı bu kartlar stok sorunları olmayacaktı ancak değişen hiçbir şey olmadı. Firmaların bizi önemsediği falan yok sadece kendi ceplerini önemsiyorlar. Bitcoin düşmediği sürece kurtulamayacağız stok sorunlarından. Yine bir umut işte düşmesini bekliyoruz ama henüz bitmez bu Bitcoin fırtınası. Uzun süre daha böyle olacak piyasa. Düzelmesini umuyoruz kısa sürede.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı