Arkadaşla eve çıkınca ne yapılmalı?

4 yıl içerisinde her şey olabilir bunu şu an değil de zamanı geldiğinde düşünmen daha iyi olur

Yaşınız kaç ?
15 Yaşındayım.
Arkadaş dediğim insan baba tarafından kuzen'im.
Evlenip, ertesi gün boşananlar var. Asla bana yapmaz deme.

Undertaker'ın bir sözü var: "Asla asla deme." Dikkat etmek gerek bu konularda. Hafife alma bunu.
Aga her arkadaş "kız" mı oluyor?

İşe yarar mı?

15 yaşında "git eşinle evlen" demişsin. Bu dediklerin akıl ve mantığa sığmaz. 4 sene sonra 19 yaşında olacağım. Benim annem bile 27 yaşında evlendi aga.

Son düzenleme:
15 yaşındaysan bu hayalleri bir kenara bırakıp güzel bir üniversite kazanmak daha mantıklı. 4 yıl sonra 19 olman bir şeyi ifade etmiyor senin ayakların üzerinde durabileceğini kimse bilemez. Ömrün boyunca A101'de çalışmak zorunda kalabilirsin bu kararından dolayı. Üniveriste kazanıp farklı bir şehirde okumak daha mantıklı. En azından KYK da maddi anlamda rahat olursun sürekli bir işte çalışmaktansa en fazla part time çalışır geçinirsin 4 sene. Sonrasına sonra bakarsın.

Henüz ergenliğin başındasınız cümlelerinizden anladığım kadarıyla. Normal böyle hissetmeniz. Kendinizi şartlamadan günleri geçirin.
Ben 14 sene önce doktora yaparken 2 odalı bir evde tek başına yaşıyordum. Kirayı ödemekte zorlanıyordum. O kadar zorlandığım dönemler oluyordu ki bazen kirayı ödedikten sonra tütün almaya param kalmıyordu. Bir ev arkadaşım olsa ekonomik olarak çok rahat olurdum. Ancak yakın dostum dediğim kimseyi ev arkadaşı olarak almamayı tercih ettim. Evimde kaldılar, yedik içtik eğlendik, oyun geceleri yaptık ama sınır orada kaldı. Arkadaşlık, ortak ev sahipliğine dönüştüğü zaman işler başka hale geliyor. Asla yakın bir arkadaşınızla ev arkadaşı da olmayın. Bir taraf diğer tarafı sömürmeye başlıyor zamanla.
Siz kafanızı dağıtacağınız sosyal, fiziksel aktiviteler yapın. 1-2 seneye bugünden çok farklı bir kişi olacağınızı göreceksiniz.

Denerim.

18 olunca çıkın.

Daha 15 yaşındasınız. Sizin yaşınızdayken (18 yaşındayım şuan) kuaförde işe girmiştim, okumak aklımın ucundan bile geçmiyordu. LGS’de Türkiye sonuncusu olmuştum. Şimdi iyi denilecek bir dershaneye gidiyorum, hedefim ilk 50 bine girmek. Yani demek istediğim 4 sene sonra bambaşka hayatınız olur. Size birkaç sorum var;

1. Hangi parayla ev almayı düşünüyorsunuz?
2. Kiralayacaksanız, kirayı nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?
3. Kiralayacaksanız 2 bekar erkeğe ev verecek ev sahibini nasıl bulmayı düşünüyorsunuz?

Dostunla ne kadar can ciger olsanızda illaki bir yerde patlak verirler zaten bu devirdede bekara ev veren yok fazla veren varsa da iki katı kira istiyorlar en iyisi tek tutmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…