Arkadaşlar tarafından önemsenmemek

UgurDur

Hectopat
Yer
Technopat Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçenlerde bir halı saha planımız vardı ve ben futbolu pek iyi oynamam ama bu gerek arkadaşlarım gerek benim için sorun olmadı. Bir gün dışarı çıktılar ve benim ayak bileğim sakat olduğu için yanlarına gidemedim ve onlar da benim adıma karar verip, "halı sahaya gelmez" demişler. Bu beni cidden üzen bir durum çünkü yakın arkadaşlarım kendileri. Bu sadece bir örnekti bunun gibi birçok önemsenmediğim ve pek takılmadığım anlar oldu. Bana yardımcı olursanız sevinirim, her türlü fikirlere açığım.

Sana nasıl davranılıyorsa öyle davran. Seni arayanı ara, sana hal hatır soranı hatırla, sana ilgi gösterene ilgi göster. "Ya emre ne oldu öldün mü hiç yazmıyorsun" diyen olursa da "ne alaka konuşuyoruz ya ara sıra" dersin. Bu hayat gereksiz insanları önemsemek için çok kısa.

Bu sefer de kendisi ezilir, bize muhtaç ''Baksana iki yüz vermedik hemen ağlamaya başlamış yapıştı sülük gibi bize bırakamaz bizi, tek arkadaşı biziz'' vs vs.
Böyle derse o saniyeden sonra onlar ile konuşmanın bir manası kalmaz. Söylemezse bu durum devam eder.

Bence önemsememekle alakası yok. Ayağın sakatmış onlar da gelmez demiş ne var ki bunda?

Teşekkürler hocam ama pek onu anlayacak insanlar değiller.
Bunu onlara söylemek dışında pek bir çözüm yok. Söylemediğin şeyleri anlayamazlar.
Anlayacaklarını sanmam hocam.
Hala nasıl arkadaşım diyorsun anlam veremiyorum. Böylelerine eski arkadaş derim ben en fazla.
Bilemiyorum hocam yalnızlık bana göre değil ve yalnız kalmayı sevmiyorum.
Çok sağ olun hocam öyle yapacağım bundan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…