Arkadaşlar tarafından önemsenmemek

UgurDur

Hectopat
Yer
Technopat Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçenlerde bir halı saha planımız vardı ve ben futbolu pek iyi oynamam ama bu gerek arkadaşlarım gerek benim için sorun olmadı. Bir gün dışarı çıktılar ve benim ayak bileğim sakat olduğu için yanlarına gidemedim ve onlar da benim adıma karar verip, "halı sahaya gelmez" demişler. Bu beni cidden üzen bir durum çünkü yakın arkadaşlarım kendileri. Bu sadece bir örnekti bunun gibi birçok önemsenmediğim ve pek takılmadığım anlar oldu. Bana yardımcı olursanız sevinirim, her türlü fikirlere açığım.

Sana nasıl davranılıyorsa öyle davran. Seni arayanı ara, sana hal hatır soranı hatırla, sana ilgi gösterene ilgi göster. "Ya emre ne oldu öldün mü hiç yazmıyorsun" diyen olursa da "ne alaka konuşuyoruz ya ara sıra" dersin. Bu hayat gereksiz insanları önemsemek için çok kısa.

Sen de önemseme onları, yaptıklarının kötü olduğunu anlasınlar.

Ben çok saf biriyimdir, arkadaşlarım beni satar vs. vs.

Eğer başka arkadaşın varsa, seni önemsemeyenleri önemseme, onlarla takıl. Anlarlar o zaman.
Teşekkürler hocam ama pek onu anlayacak insanlar değiller.
Bunu onlara söylemek dışında pek bir çözüm yok. Söylemediğin şeyleri anlayamazlar.
Anlayacaklarını sanmam hocam.
Hala nasıl arkadaşım diyorsun anlam veremiyorum. Böylelerine eski arkadaş derim ben en fazla.
Bilemiyorum hocam yalnızlık bana göre değil ve yalnız kalmayı sevmiyorum.
Sana nasıl davranılıyorsa öyle davran. Seni arayanı ara, sana hal hatır soranı hatırla, sana ilgi gösterene ilgi göster. "Ya emre ne oldu öldün mü hiç yazmıyorsun" diyen olursa da "ne alaka konuşuyoruz ya ara sıra" dersin. Bu hayat gereksiz insanları önemsemek için çok kısa.
Çok sağ olun hocam öyle yapacağım bundan sonra.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı