Arkadaşlarımla gezemiyorum

OrhunCil

Kilopat
Daha fazla  
Bilmiyorum benim gibi olan var mı ama ne zaman arkadaşlarımla dışarı çıksak yaptığımız tek şey yemek yedikten sonra internet kafeye gidip saatlerimizi harcamak oluyor. Bir kafeye gidip oturduğumuzda çok sıkılıyoruz sohbet edemiyoruz ama oyun içinde rahatça sohbetimizi edip konuşabiliyoruz. Normal insanların oturup kahve içerken konuştuklarını biz oyunda konuşuyoruz. Sosyalleşebilmek için ne yapmam gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorum benim gibi olan var mı ama ne zaman arkadaşlarımla dışarı çıksak yaptığımız tek şey yemek yedikten sonra internet kafeye gidip saatlerimizi harcamak oluyor. Bir kafeye gidip oturduğumuzda çok sıkılıyoruz sohbet edemiyoruz ama oyun içinde rahatça sohbetimizi edip konuşabiliyoruz. Normal insanların oturup kahve içerken konuştuklarını biz oyunda konuşuyoruz. Sosyalleşebilmek için ne yapmam gerekir?
Teknoloji çağındayız ve bunlar gayet normal. Fakat sen sosyalleşebilmek istiyorsun. Eğer sorunu kendinde görmüyorsan farklı arkadaşlıklar kurmayı deneyebilirsin. Mesela biz konuşmaya başladığımızda konu Osmanlı'ya kadar geliyor.

Sosyalleşmekten kastınız bir cafeye gidip saatlerce konuşmak olmamalı. Ben kız arkadaşım ile her şeyi yapabiliyorken her şeyi konuşup vakit geçirebiliyorken diğer arkadaşlarımla pek gezmiyorum. Çünkü çevremde kafası dolu olan çok az insan var. Biri de kız arkadaşım. Dışarı çıkıp bi cafeye gidip gece 3 e kadar okey oynayıp kendilerini sosyal sanıyorlar. Ya da ertesi gün okul olduğu halde gece 5 e kadar barlarda geziyorlar. Bunları yapmayın demiyorum tabiki yapacaksınız ama her gün her gün kabak tadı veriyor. Zevk aldığımız ve konuşmak istediğimiz şeyler farklı ise yapacak bir şeyim yok. Okulda oturduğumuzda konuşulan şey kıyafet,moda,siyaset ya da futbol oluyor. Ben de katılıyorum onlara tabiki ancak maksimum 30 dakika. Sonra sıkılıyorum. Çünkü ben karşımda bilimden, teknolojiden, tarih ve arkeolojiden anlayan arkadaş istiyorum. Böyle insanlar çok az. O yüzden genelde kendimden yaşça büyük insanlar ile konuşabiliyorum. Yaşıtlarım boş beleş gezip para harcarken ben yatırım peşinde koşuyorum. Henüz herhangi bir yatırırımım olmamasına rağmen araştırmakta zevkli geliyor bana. Şimdi dışarıda kafelerde görüyorum 5 kişi oturmuşlar herkes elindeki telefona bakıyor. Bizde de böyle oluyor. E ben de konudan zevk almadığım için internette takılıyorum haber okuyorum. Bunun gibi uzun bir mesaj yazmıştım geçenlerde mutlu olmak konulu bir başlık altında. O söylediklerim aynen burada da geçerli. Ben kendimi çok sosyal bulmuyorum. Gerekte görmüyorum. Her şey kararında güzel. Arada sinemaya gidip dışarıda yemek yiyorum ama arada. Her gün değil. Bir şeyi her gün yaparsan bıkarsın. Genelde evde takılıp projelerimle uğraşıyorum. (Mimarlık okuyorum) Onun dışında yayınlar ve videolar izliyorum. Yani size demem o ki ne yapınca mutlu oluyorsanız kafanız dağılıyorsa deşarj oluyorsanız onu yapın. Zorla sosyal olmaya çalışmayın. Sosyal olmak dışarıda gezmek demek değil.

Sosyalleşebilmek için ne yapmam gerekir?

Normal ortamda da konusacak konular bulmaniz lazim sizinki sanirim biraz sarhosluk hali gibi birsey (icki anlaminda degil!) hani bazi insanlar vardir normalde sohbetleri iyi olmaz ve sikicidir ama icki icince susturamazsin ve harika sohbet eder. Sizin olayiniz buna benziyor. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı