Evet beyler, sonunda yani umarım sistem topluyorum Sizden ricam, oyunları Ultra en az 2 sene götürebilecek bir sistem toplamanız tabi bütçem dahilinde. Aslında aklımda ufak tefek bazı sistem fikirleri ve soruları var ama önce sizlerden önerileri alayım bende onların doğrultusunda sorularımı soracağım. Bütçem, 2.300 TL. Şuan Vatan PC' de %30 indirim varmış ama bu hafta almam zor gibi sistemi en geç haftaya almayı düşünüyorum. Siz yine bu %30 indirim doğrultusunda toplarsanız sevinirim. Şuan için DVD-ROM almayı pek düşünmüyorum. Elimde eski kasadan kalma bu LG model var, yeter derseniz;
Sistem beni, Watch Dogs, The Division, AC 4, GTA 5 gibi oyunlarda Ultra sorunsuz götürsün. Özellikle Nvidia destekli oyunlarda özel ayarlar olan TXAA ve Tessellation gibi ayarları dibine vurmak istiyorum Cevap ve öneriler için şimdiden teşekkürler.
Doların yükselmesi ile fiyatlar pahalandı. Mesela gtx770 %30 indirim ile 800 TL iken şimdi 815 TL. Bence sömestr tatiline kadar bekle. Hem yıl başı indirimi falan derken parçalarda ucuzlar .
İşlemci soğutucusundan kısıp FX-8350 ve kasaya eklenmiş hâli benim topladığımın, güzel yani ama işlemci soğutucusu şart, gerçi biraz zorlayıp FX-6300 ile R9 290 sığdırılabilir sanırım.
*Avantajlı Tutar kredi kartınız ile yapacağınız 12 taksitli ve Nakit ödemelerinizde geçerlidir.
Topladığınız sistemde eksik parça olup olmadığını nasıl anlarsınız? Parmak hesabıyla. Nasıl mı?
Toplamda 8 adet parça toplamanız gerek;
1) Kasa
2) Güç kaynağı
3) Anakart
4) İşlemci
5) İşlemci Soğutucusu
6) Ram
7) HDD
8) Ekran Kartı
Bu bilgiyi yazasım geldi, işine yarar elbet birilerinin.
8 eleman olur ancak işlemci soğutucusu OC yapılmadığı için ve güç kaynağı ve kasa birleşik olabileceği için 6 parça olarak gözükebilir.
Senin toplamış olduğun sistem ortaya çıkıyor aslına bakarsan
Bu sistem temelin olacak. İleride değiştirmeye gerek duyacağın bir parça yok. FX 6300'de yeterli olacaktır merak etme.
Bu temelin üzerine R9'u kondurdum mu 1.295 bin TL hesap tutuyor. VATAN COMPUTER - ASUS - R9 290 4GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kart
Stok durumları hakkında bir bilgim yok açıkçası.
Bu sistem ile de oyunların belini kırarsın yani. Gönül isterdi ki 290X modelini koyalım ancak arada büyük bir fiyat fark var.