Arkham, Sistem Topluyor !!

Pek bir bilgim olmamasına rağmen bir sistem topladım :)
Gayet güzel oldu dolarda düşerse 2300 TL olur.
Toplam (KDV Dahil):​
3.404,77 TL
*2.383,34 TL

İşlemciyi FX 6300 yapıp, R9 290 almak daha mantıklı.

Ben Asus M5A97 R2.0 kullanıyorum. Anakart güzel,Asus M5A97 R2.0 alabilirsin.
Öncelike bu adrese giriyoruz ve M5A97 R2.0'ı buluyoruz;
https://docs.google.com/spreadsheet...VWeFhuckJEVF9aMmtpUFE&output=html&widget=true

Ardından BilgisayarKurdu'nun önerdiği anakarta bakıyoruz, ben ucuz olanı önermiştim o yüzden benim önerdiğimi yok sayıyoruz; 990FXA-GD55

Şimdi baktığımızda birinde 4+2 VRM varken diğerinde 8+2 VRM var, o zaman ne yapıyoruz MSI'ı alıyoruz ve ben kullanıyorum hadi sende bundan al demiyoruz.

Öncelike bu adrese giriyoruz ve M5A97 R2.0'ı buluyoruz;
https://docs.google.com/spreadsheet...VWeFhuckJEVF9aMmtpUFE&output=html&widget=true

Ardından BilgisayarKurdu'nun önerdiği anakarta bakıyoruz, ben ucuz olanı önermiştim o yüzden benim önerdiğimi yok sayıyoruz; 990FXA-GD55

Şimdi baktığımızda birinde 4+2 VRM varken diğerinde 8+2 VRM var, o zaman ne yapıyoruz MSI'ı alıyoruz ve ben kullanıyorum hadi sende bundan al demiyoruz.

Bu bize ne fark yaratıyor? Zira Asus ve MSİ arasında 50 TL fark var. Değecek mi buna?

VRM'ler size hız aşırtma olarak geri dönüyor, yapmayacaksanız 100 liralık anakart da sizi götürecektir. :D

Aaaa evet ya ben onu söylemeyi unuttum :) Hiç bir parçada, ne işlemci ne ekran kartı falan O.C yapmayacağım. Ona göre önerirseniz sevinirim. ASUS M5A97 kuzey köprüsünde çok ısınma oluyor demişlerdi daha önce buradan kullananlar?

Kasa konusunda iyi düşün derim. Son sistem toplama videosunda Recep Abi kasanın çok ince olduğundan dolayı pek memnun kalmamıştı. Şimdiden hayırlı olsun yeni sistemin. :)

Kasa olarak pek Assasın düşünmüyorum, HAF 912 daha yakın şuan :)

Birinin 970, diğerinin 990 yonga setini kullandığını da unutmamak gerek. Tabi darboğaz yapmadığı sürece o kadar da fark olmayacaktır 2 anakart arasında.
Bu denli bir sistemde biraz daha iyi bir anakart bulundurmak lazım.
Kasa konusunda karar elbette senin. 80P sertifikalı bir güç kaynağına sahip olmasının yanında malzeme kalitesine de dikkat et derim.

Birinin 970, diğerinin 990 yonga setini kullandığını da unutmamak gerek. Tabi darboğaz yapmadığı sürece o kadar da fark olmayacaktır 2 anakart arasında.
Bu denli bir sistemde biraz daha iyi bir anakart bulundurmak lazım.
Kasa konusunda karar elbette senin. 80P sertifikalı bir güç kaynağına sahip olmasının yanında malzeme kalitesine de dikkat et derim.

ASUS M5A97 dar boğaz yapar mı? HAF 912, 750W-80P. Bunu pek önermiyor musunuz?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı