ARM 40 Milyar Dolara Satıldı

Ekran Alıntısı.PNG
Nvida tarafından yapılan açıklamaya göre, yari iletken üreticisi ARM 40 miyar dolara satın alındı. CEO Huang tarafından yapılan açıklamalarda ARM'ın yapay zeka çagı için iyi bir konuma gelecegini belirtiyor. Nvidia'nın ARM'yi satın alması, en çok da AMD için sorun. Bunun nedeni, satın alma işlemiyle birlikte Nvidia'nın ARM tabanlı GPU tasarımları oluşturabilecek olması. İşte bu da Nvidia'yı birkaç adım ön plana çıkaracak.​
 
Son düzenleme:
NVIDIA tahtta saglam oturdu. AMD kolay kolay tahttan kaldıramayacak bence.

Kaldırsa bile ne kadar süreliğine ki? NVIDIA GeForce Now ile tahtını çok uzun süre için garantiye aldı. Oyunun oynamanın geleceği o yöne doğru gidiyor çünkü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia zaten 5-6 yıldır lider konumdaydı. 3000 serisiyle büyük bir sıçrama yaptı bir de şimdi ARM'ı satın aldı. Büyük bir bütçe harcadı ama ARM büyük fayda sağlayacak. AMD'nin böyle bir adım atacak bütçesi var mı bilmiyorum bu iyiye işaret değil gibi. Nvidia tekelleşirse iş bozuk.
 
AMD işkemci sektöründe Intel'e çok pis çalım attı ancak GPU'da uzun süre geride kalacak gibi gözüküyor. Bakalım önümüzdeki günlerde çıkaracağı ekran kartlarında orta ve düşük bütçeye iyi hitap edebilirse biraz kotarabilir. Ama NVIDIA'yı tahtan indirmesi için birkaç ARM mideye indirmesi lazım.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı