ARM mimarisi x86-64 mü?

Yer
türkiye
Daha fazla  
Microsoft Store'dan bir oyun kuracaktım. Mimarinizde ARM olması gerekiyor, sizde X64 var diyor. ARM ile X64 arasındaki fark nedir? Başka yerden indirip açarsam sorun olur mu?

hjfsdyjsf.PNG

Açamazsınız diye biliyorum. ARM farklı bir mimari. Şuan telefonlarda, apple'ın bu sene çıkardığı m1 bilgisayar işlemcilerinde ve microsoft ve qualcomm'un sq serisi işlemcilerinde kullanılıyor. Yakında snapdragon'un da bu mimaride bir pc işlemcisi çıkarması bekleniyor (telefonlardaki işlemcileri de aynı mimariyi kullanıyor zaten.)
İndirdiğiniz oyun nedir? Web üzerinden oynanan versiyonu yada x64 versiyonu vardır belki.

Açamazsınız diye biliyorum. ARM farklı bir mimari. Şu an telefonlarda, Apple'ın bu sene çıkardığı M1 bilgisayar işlemcilerinde ve Microsoft ve Qualcomm'un sq serisi işlemcilerinde kullanılıyor. Yakında Snapdragon'un da bu mimaride bir PC işlemcisi çıkarması bekleniyor (telefonlardaki işlemcileri de aynı mimariyi kullanıyor zaten.)
İndirdiğiniz oyun nedir? Web üzerinden oynanan versiyonu ya da X64 versiyonu vardır belki.

Yüklemek istediğim oyun Asphalt 8 idi.
Asphalt 9'u indirip oynamıştım bayağı bir belki oda iner dedim.

Yüklemek istediğim oyun Asphalt 8 idi.
Asphalt 9'u indirip oynamıştım bayağı bir belki oda iner dedim.
Bilgisayarım arm değil ama ben asphalt 8'i indirdim. Tekrar bir dener misiniz?
1624617686555.png

Arm'a da x86'ya da inebilir diyor. Zaten günümüz x64 sistemleri x86 programları çalıştırabilmekte. Yani indirebilmeniz gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı