333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65

Arma 3 Steam'de indirime girmiş ve indirimin bitmesine 26 saat var. Almak isteyenler varsa değerlendirebilir. Oyun hakkında genel yorum yapayım: Fiyatı uygun ve önceden indirimli hali de 40-50 TL civarında oluyordu fakat almayı düşünen varsa yanında biraz da DLC almalı, DLC'siz oyunun tadı çıkmaz ve oyunun eski tadından pek eser kalmadı. Gene de denemek, deneyimlemek isteyenler varsa diye paylaşmak istedim.

Arma 3 Steam'de indirime girmiş ve indirimin bitmesine 26 saat var. Almak isteyenler varsa değerlendirebilir. Oyun hakkında genel yorum yapayım: Fiyatı uygun ve önceden indirimli hali de 40-50 TL civarında oluyordu fakat almayı düşünen varsa yanında biraz da DLC almalı, DLC'siz oyunun tadı çıkmaz ve oyunun eski tadından pek eser kalmadı. Gene de denemek, deneyimlemek isteyenler varsa diye paylaşmak istedim.

Herkesin alıp kimisinin deli gibi oynadığı ama çoğunluğun iade ettiği bir oyundur.

@ToXiRR, hiç indirim almadığı zamanlarda gerçekten efsane oyundu. Her yayıncı deli gibi oynardı bu oyunu. Eski popülerliği de kalmadı.

8.000 saat oyun sürem olarak söyleyebilirim ki koleksiyonluk almayacaksanız hiç bulaşmayın. İngilizce biliyorsanız kesinlikle alınır ama Türk sunucu neredeyse hiç kalmadı. Kaliteli bir sunucu bulmanız imkansız. 6K Steam, 2K Exile modu oynadım ve 2022 itibari ile bütün Türk sunucular öldü. Oyun indirim almadığı dönemler çoluk çocuk yoktu ve oyun en iyi dönemini yaşıyordu. 2020'den sonra indirim almaya başladıktan sonra oyun ölmeye başladı.

@UmutMelihAkyol, hatırlıyorum. İlk çıktığı zamanlarda sabit 120 TL fiyatı vardı ve 120 TL de o zamanlar için gerçekten iyi paraydı ama sunucuları sağlamdı ve çoluk çocuk yoktu. İndirim almaya başladığı zamanlarda, oyun yavaş yavaş ölmeye başladı ve şu anki haliyle de tam anlamıyla öldüğü söylenebilir.

Güzel ve karışık oyun ama optimizasyon sorunundan dolayı oynanmıyor.

@Jezo, hangi sistemde bu oyunu oynamayı denediniz? Sistem özellikleri belirtebilirseniz daha iyi olur.

@333365, kesinlikle öyle. O dönemler 100 TL demek ciddi paraydı. Benim o dönemler 100 TL bir oyun gördüğümde şu an 1000 TL oyunlara nasıl bakıyorsam, o zamanlar 100 TL'ye o şekilde bakıyordum. Oyunda 1 tane bile çocuk yoktu. 2014'ten 2017'ye kadar normal oyuncu olarak oynadım. 2017'den sonra 2022'ye kadar oyunun ilk ve en büyük rol yapma sunucusunda adminlik ve yöneticilik yapmıştım. 2020'ye kadar sunucuda 1 tane çocuk yoktu. Size ciddi olarak söylüyorum "1" tane bile. 2020'de oyun ilk olarak 74 TL'ye sonra 38 TL'ye düştü. İlk 12 yaşında bir çocuk sunucuya geldiğinde az buçuk anladık oyunun ne hale geldiğini.

Oyunun ciddi anlamda optimizasyonu var bu arada. Bu topluluğu tarafından da defalarca linçlendi fakat yapımcı hala ısrarla DLC getirdi. Adamlar 2019'da Arma 4'ün gelmeyeceğini, geliştirmediklerini ve Arma 3'e ek paket getireceklerini söylediler.

@UmutMelihAkyol, bence direkt bu DLC olayının Steam'den kaldırılması gerekiyor çünkü yeni oyunların çıkmasına engel oluyor bu. DLC işinde gerçekten iyi para var ve firmalar da bunun farkında. Bunun en büyük örneği SCS Software ve Paradox firmalarıdır. Adamlar yeni oyun yapmak yerine DLC yapıp aynı oyunu yıllarca satıyor ve yeni oyun için uğraşmıyor. Bir oyuncu olarak yeni oyun görmek isteriz doğal olarak. Mesela bu DLC olayı olmasaydı, Arma 4 çoktan çıkmıştı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı