Armoury Crate mouse ile ilgili ayarlar rehberi

Eagle Flies

Hectopat
Katılım
28 Aralık 2019
Mesajlar
313
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 10 64-bit kullananlar için (Armoury Crate) : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/14Utilities/Armoury_Crate_Uninstall_Tool.zip
Bu rehberde kendi mousem olan ASUS TUF Gaming M5'in ayarlarına değineceğiz.


Öncelikle yukarıda bıraktığım linklerden işletim sisteminize uygun olan yazılımı indiriyorsunuz.
Açtıktan sonra:

Eğer güncelleme var ise zaten önünüze çıkacaktır ve güncelleyip sistemi yeniden başlatmanız gerekecektir.
Her neyse güncelleme işi bitti diyelim sonra resimde gördüğünüz gibi cihaz butonuna basarak kendi mouse'umuzu seçiyoruz.
Aydınlatma :
1605117266265.png


Statik mod : İstediğiniz tek bir rengin istediğiniz parlaklık değerinde ( %25 - %50 - %75 - %100) sabit durarak yanması.
Nefes Alıp Verme modu : İstediğiniz tek bir rengin istediğiniz parlaklık değerinden ( %25 - %50 - %75 - %100) %0'a inip tekrar istediğiniz parlaklık değerine çıkmasıdır.
Renk Döngüsü modu : Bütün renklerin tek tek geçiş yaparak istediğiniz parlaklık değerinde ( %25 - %50 - %75 - %100) yanmasıdır.
Tepkili mod : Mousedeki tuşlardan herhangi birine bastığınızda istediğiniz tek bir rengin istediğimiz parlaklık değerine çıkıp tekrar %0'a inmesidir. (Her hangi bir tuşa basılmadığı sürece parlaklık hep %0 değerindedir.

Eğer bu efektler sizin için yetersiz ise AURA Creator yazılımına geçelim. 8 Efekt ve 2 Eşitleme geliyor :cool:
Bütün Windows sürümleri için Aura Creator : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/14Utilities/ArmouryCrateInstallTool.zip

AURA Creator ile aydınlatmaya geçelim:
Öncelikle kullanılabilir aygıtlara basıyoruz.
2.png

3.png

Sonra mouse'umuzu seçip "Tamam"'a basıyoruz.

4.png

Kırmızıyla işaretlediğim gibi mousede aydınlatmanın ayarlanacağı yerleri görebiliyoruz buradan, benim mouse'umda 1 tane mesela.
Her neyse mouse'unuzun aydınlatmanızı istediğiniz yeri seçip yukarıdan katman olarak ayarlayı seçiyorsunuz.

Seçtikten sonra efektleri sürükleyerek katmana koymaya başlayabiliriz :
5.png

Statik mod : İstediğiniz tek bir rengin istediğiniz parlaklık değerinde ( %25 - %50 - %75 - %100) sabit durarak yanması.
Nefes Alıp Verme modu : İstediğiniz tek bir rengin istediğiniz parlaklık değerinden ( %25 - %50 - %75 - %100) %0'a inip tekrar istediğiniz parlaklık değerine çıkmasıdır.
Renk Döngüsü modu : Bütün renklerin tek tek geçiş yaparak istediğiniz parlaklık değerinde ( %25 - %50 - %75 - %100) yanmasıdır.
Tepkili mod : Mousedeki tuşlardan herhangi birine bastığınızda istediğiniz tek bir rengin istediğimiz parlaklık değerine çıkıp tekrar %0'a inmesidir. (Her hangi bir tuşa basılmadığı sürece parlaklık hep %0 değerindedir.
Gökkuşağı modu : Renk döngüsü modunun sadece gökkuşağında olan renkler ile aydınlatılması.
Flaş modu : Nefes Alıp Verme modunun hızlandırılmış hali. (Koştuktan sonra hızlıca nefes alıp veririz misali)
Yıldız modu : Flaş modunun seri modu. (Tak tak tak yanıp sönüyor)
Kuyruklu yıldız modu : Yarısı statik diğer yarısı ise yıldız modu.
Gelgit modu : Yarısı statik diğer yarısı ise sönük geçiyor. (Adı üstünde dalgaların gelişiyle statik modda yanıyor diğer yarısında ise dalgaların gidişi ile birlikte olduğu gibi sönük duruyor.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eşitleyerek aydınlatma

Müzik :
Bilgisayarda çalan müziğin frekansına veya ses şiddetine göre parlaklığın artıp azalmasını sağlıyor.
4 Farklı stili var :
6.png


Eğer belirli bir desen seçerseniz ışığın hangi yöne doğru yayılacağını seçebiliyorsunuz :
7.png


Hassaslık ve Azalım hızı da var tabii :
8.png


Uyarlamalı Renk :
Ekran görüntüsü yükleyerek monitörün hangi kısmındaki renklerin algılanmasını istiyorsanız o alanı dikdörtgen içine alıyoruz.
9.png

Mesela ben burada youtube için ayarladım masaüstüne geçince wallpaperimde bu ayarladığım kısımda kırmızı bir renk varsa onu algılayacak.
(Renkler her saniye hatta salise ekrandaki renklere göre değişiyor ve birden fazla AURA Sync yapabileceğiniz ürünler varsa cidden hoş bir görünüm sunuyor.)

Düğmeler :
Bu kısımda düğmelerin işlevlerini değiştirebiliyoruz.
10.png

Fare işlevi ve fare içindeki tuşlar gözüküyor resimde gözüktüğü gibi.
Burada üstte yazan "Fare işlevi"'ni "Multimedya" olarak ayarlarsak istediğimiz "Multimedya" görevini mousenin istediğimiz tuşuna ayarlayabiliyoruz.
11.png

12.png

Mesela Youtube'de geziniyorsanız "İleri" tuşuna ses arttırma "Geri" tuşuna ses azaltma görevi verebilirsiniz. "Eee ama oyunda böyle mi kalacak?" Diyenler olacaktır ama bu bizim için bir sıkıntı değil
çünkü mouse'umuzda 3 tane profil var ve 3. profil olarak ayarlayabiliriz mesela. (Profil ayarlamaya birazdan değineceğim)

Performans :
Buradan mouse'umuzun teknik ayarlarını yapabiliyoruz.

13.png

DPI 1 : Bu mouse'unuzun stok DPI ayarıdır. DPI düğmesine basılmadıkça bu moddasınız demektir.
DPI 2 : Mouse'un üzerinde bulunan DPI tuşuna bastığınızda aktif olacak DPI modudur.
Sorgulama hızı : Bu ise mouse sensörünün yenileme hızıdır diyelim.
1000Hz'de Durması bizim için en iyisidir.
Düğme yanıtı : Bu ayar ise adından da anlaşıldığı gibi düğmelerin ne kadar gecikmeyle etkisini göstereceğidir.
Gecikme ne kadar düşük o kadar iyi yani 12ms'de durması bizim için bir avantaj.

Açı Kapama (Angle Snapping) : Mesela mouse'u sağa doğru hızla hareket ettiriyorsunuz diyelim bu mod açık olmasa imleci dümdüz bir şekilde sağa kaydırmazsınız ama Açı Kapama'yı açınca sizin tek bir yönde olan hareketlerinizi algılayıp titreşimi engelliyor.

Yaptığım testler:

Açı Kapama kapalı :
14.png

Açı Kapama açık :
15.png

Gördüğünüz gibi en ufak titreşimine kadar titreşimleri engelleyen bir özellik bu ve bazen cidden gerek duyulabilen bir özellik.

Aygıt Yazılımı Güncellemesi :
16.png

Buradan ise güncellemeleri denetleyerek en güncel sürümde kalabilirsiniz.

Profil :
Öncelikle bu mouse'da 3 tane profil kaydedecek kadar bellek vardır ve tuş kombinasyonları ile istediğiniz profile geçebilirsiniz.
Peki ya profil nedir? : Profil dediğim gibi 3'ünü de farklı farklı renk, hassassiyet, tuş atama ayarları yapıp istediğiniz zaman geçiş yapabileceğin hafızalardır.

Örneğin Youtube için 3. profilimi ayarladım :
17.png

Gördüğünüz gibi Youtube'de dolaşırken 3000DPI olarak ayarladım ve 2. DPI modunu ise 800 olarak ayarladım yani DPI tuşuna basınca imlecim 800DPI hızında hareket edecek ve videoda istediğim dakikaya şu yuvarlak zaman göstergesini tutarak daha kolay bir şekilde ayarlayabiliyorum :
18.png


Işıklandırma modum ise "Renk Döngüsü"'nde çünkü video izlerken mouse ayriyetten bir güzellik katıyor.

Profil değiştirmek için tuş kombinasyonları :
DPI + Geri = Profil 1
DPI + İleri = Profil 2
DPI + Kaydırma Tekerleği = Profil 3
 
Son düzenleme:
Zahmet olacak ama resimleri tekrardan ekleyebilir misiniz? Oldukça detaylı yazdığınızı görüyorum ancak resimler olmayınca pek bir anlamı kalmayabiliyor.
 
Windows 10 64-bit kullananlar için (Armoury Crate): https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/14Utilities/Armoury_Crate_Uninstall_Tool.zip
Bu rehberde kendi farem olan ASUS TUF Gaming m5'in ayarlarına değineceğiz.

Hocam bütün ayarlamaları yapıyorum ama 2 3 hafta sonra ayarladığım DPI ayarı bozuluyor. Veya DPI ayarladığım gibi gibi olup renk ayarı değişiyor. Bunun nedeni güncelleme mi? Yoksa bir kısayolu falan mı var yanlışlıkla basıyorum da ayarları değiştiriyorum?
 
@WHT, DPI + tekerlek butonu, DPI + ileri butonu ve DPI + geri butonu ile profiller arası geçiş kısayolu olabilir. Deneyin.
 
Konuyu hortlatacağım ama ben cihazlar kısmına tıkladığımda uygulamadan atıyor sebebi ne olabilir mouse DPI ayarı yapamıyorum o yüzden cihazlara tıklıyorum fareyi seçiyorum atıyor (uygulamayı 6 kez sildim yükledim ve kendi kaldırma uygulaması ile kaldırdım olmadı dil değiştirdim olmadı PC sıfırladım geri yükledim sorun düzelmişti 2 saat sonra yine aynısı oldu)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı