Armut.com'daki bilgisayarcının yanlış macun sürmesi sonrası işlemci yandı

Huayra

Hectopat
Öncelikle cihaz dizüstü ona göre yorum yapalım, masaüstü olsa zaten kendim halletmiştim. Geçen yıl şubat ayında babam yanıma gelip bu dizüstü çok ısınıyor dedi. Kaç yaşıma geldim ben anlamam dedi. Küçük bir şehirde olduğumuz için servis falan yok. Ben de o sıra üniversite ile alakalı bir şey uğraşıyordum. Yani birisine kısa sürede yaptırmam gerek. Nereden aklıma geldi bilmiyorum ama Armut.com'dan ilan vermek aklıma geldi. Bir kişi bana teklif sundu, daha önceden yaptığı işlere bakaraktan anlaştım. Adama bilgisayarı teslim ettim, işini yaptı getirdi derken.

Eve geldim fanın birisi sürtüyor. Adama durumu izah ettim. Yeni fan bulacağından falan bahsetti derken taşındım ben de, çok umursamadım çünkü fan rahatsız etmiyordu beni. Bu olayların üstünden zaman geçti.

Bu yıl temmuz ayının başında bilgisayar dizi izlerken bir anda gitti. Power tuşuna basıyorum, ışıklar yanıyor, PC kendini kapatıyor. Sonra birkaç şey denedim, en son bataryayı tak çıkar yaptım, bu sefer hiç tık bile etmedi. İstanbul'a servise gönderdim. Mükemmel servis çözümü olarak direkt anakart değişimi ve bunun 9000 TL fiyat çıkarttılar. Ben de bunun üstüne güvenilir anakart rebelling yapan bir atölyeye gönderdim. İlk önce hiç tık etmediği için kuzey köprüsünü değiştirdi. Bu sefer en azından güç gelmeye başladı. Fakat elektrik tam işlemcinin üzerinden geçerken işlemci aşırı ısınmadan kendini koruma moduna alıyor ve görüntü gelmiyor. Yani kısaca işlemci ile kuzey köprüsü yanmış.

Usta ile konuştuğum vakit işlemcinin yanma sebebinin normal bir termal macun yerine transistör macunu sürdüğünü bu yüzden işlemcinin yandığından bahsetti. Ben Armut.com'dan aldığım hizmet sonrası bilgisayarın hiç termal macunun değiştirmedim. O adam ne yaptıysa o. Şimdi merak ettiğim şey şu, transistör macunu 1 yıl nasıl idare etti? Transistör macunu ne, hiçbir fikrim yok. Yaklaşık 4000 TL'ye yakın bir masrafım var. Armut.com'dan hizmeti onayladım, ve Armut.com'un bir garantisi var en azından 2000 TL'ye kadar. Mail ve Şikayetvar'a Armut'com için şikayet yazdım en azından masrafın bir kısmını karşılarlar mı? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Transistör macununu ilk defa duyuyorum ama yüksek ihtimalle yine soğutmayla alakalı bir macundur. Laptoplar için bile farklı macun öneriyorlar forumda. Yüksek ihtimalle adamın sürdüğü macun yüksek ısıdan yandı ve işlemciye zarar verdi. Ya da yüksek ısıda uzun süre çalışan işlemci intihar etti.

Transistör macununu ilk defa duyuyorum ama yüksek ihtimalle yine soğutmayla alakalı bir macundur. Laptoplar için bile farklı macun öneriyorlar forumda. Yüksek ihtimalle adamın sürdüğü macun yüksek ısıdan yandı ve işlemciye zarar verdi. Ya da yüksek ısıda uzun süre çalışan işlemci intihar etti.

Biraz araştırdım. Transistör için silikon macun kullanılıyormuş ve kesinlikle elektrik iletmiyor yoksa kısa devre yaptırıyor. İşlemci de ise tamamen izole olduğu için buna dikkat edilmiyormuş. Ama çoğu kaliteli termal macunun elektrik iletmediğini belirtmekte fayda var. Neyse işlemcide kullanılmasına karşı uyaran tek bir kaynak bulamadım yabancı forumlarda. Belki macun çok kalitesizdir ona bir şey diyemem ama normal şartlarda sorun olmamalı.

Hocam termal macun ile eş anlamlı.

Hocam termal macun ile eş anlamlı.
Yani termal macun ile transistör macun aynı şey mi? Acaba adamın sürdüğü şey normalde İşlemcinin kapağı açılıp içerisine sürülen çoğunlukla sıvı metal sürülür ama macun şeklinde alternatifleri de var. Arkadaş delid için kullanılan macun mu kullandı acaba? Olmadı pazertesi tekrardan atölyeyi arayıp, neden bozulduğunu tekrar sorarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı